Anastasia Nazarova on hallinnut naisten sarjoja nuoresta iästään huolimatta.

Naisten SM-turnauksessa kolmen kärki on ottanut eroa muuhun ryhmään jo kolmen kierroksen jälkeen. Maksimipisteissä jatkavat hallitseva mestari Anastasia Nazarova, viime vuoden pronssimitalisti Sarabella Norlamo ja ensimmäistä SM-turnaustaan pelaava Pauliina Pelander.

Kirkastaako Sarabella Norlamo viime vuoden pronssimitaliaan?

Erityisen mielenkiintoisen turnauksesta on tehnyt Pauliina Pelanderin otteet. Hänen hyperagressiiviseksi kuvattu pelitapa poikkeaa reilusti kahdesta muusta kärjessä porskuttavasta pelaajasta. Myöskään katsojilta tämä ei ole jäänyt huomaamatta, sillä moneen kertaan hänen laudan ympärillä on ollut ihmettelijöitä jopa tungokseen asti.

Pauliina Pelander on jo ensimmäisillä kierroksilla näyttänyt pelityylinsä kaikille selväksi.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella turkulaisshakinpelaaja voitti häntäpään vastustajat ylivoimaisesti, mutta kolmannella kierroksella hän joutui jo taistelemaan kaikin voimin voittonsa eteen. Peli oli niin hurja ja dramaattinen, että sitä voisi verrata useita juonenkäänteitä sisältävään trilleriin. Peli tarinanomaisin kommentein:

Neljännellä kierroksella Pelander joutuu todelliseen tulikokeeseen, kun hän pelaa 1.sijoitettua Anastasia Nazarovaa vastaan. On lähes varmaa, että vaarallisen taktista peliä on luvassa. Riittääkö se kuitenkaan voittoon asti vastuksen koventuessa huomattavasti?

4.kierroksen parit:

Walta – Ristoja

Al Najar – Dannenberg

Pelander – Nazarova

Norlamo – Turunen

Al hamoud – Al Argha

Erik Rönkä, erikronka@gmail.com