Myös naiset pääsivät aloittamaan SM-turnausurakkansa keskiviikkona.

Mukana on kuusi pelaajaa, joista ykkäseksi rankattu alle 16-vuotiaiden tuore Suomen mestari ja naisten hallitseva mestari Anastasia Nazarova.

Ensimmäisellä kierroksella täyskierroskilpailun kaavio heitti vastakkain turnauksen ykkös- ja kakkosrankatut, Nazarovan ja Alia Dannenbergin. Suljetulla sisilialaisella alkanut peli tuotti jo varhaisessa vaiheessa mustilla pelanneelle Nazarovalle mukavamman aseman eikä Dannenbergin epäkiitollinen puolustustehtävä tuottanut toivottua tulosta, vaan piste sujahti sulavasti Nazarovalle.

Toisessa parissa Heini Rinne epäonnistui avauksessaan ja Sarabella Norlamo pääsi kuittaamaan sotilaan ja mukavan oloisen aseman. Kun musta ei kuitenkaan löytänyt sopivaa suunnitelmaa vaan hänen ratsunsa jäi huonoon asemaan ja valkea sai keskustan haltuunsa, tasapelistä sovittiin heti kun se oli mahdollista 20 siirron pelaamisen jälkeen. Varsinkin Rinne oli tyytyväinen lopputulokseen alun epäonnistumisen vuoksi.

Kolmannella laudalla tehtiin shakkihistoriaa sikäli, että kerta taisi olla ensimmäinen, kun SM-kilpailussa lapsi ja hänen vanhempansa pelaavat vastakkain. Huda Al Najarin ja Fatima Al Arghan perheen välinen oli kaikkea muuta kuin sopuisa. Mustilla pelannut Fatima sai vaihtelevien käänteiden jälkeen mukavan ja erittäin lupaavan aseman, mutta valkean päästyä shakkailemaan daamillaan musta otti vastaan tasapelin. Ikuiselta shakilta näyttänyt asema olisi kuitenkin ollut oikein pelaten mustan voitto.

Jännittävä kierros!