Yleisen SM-kisan ensimmäisellä kierroksella nähtiin mielenkiintoisia kamppailuja, ja huomattiin, että kovatasoisessa ja tasaisessa kisassa on todella vaikeaa nimetä ketään ennakkosuosikkia voittajaksi.

Mika Karttunen ½ – ½ Teemu Virtanen
Mikael Agopov 0 – 1 Kalle Niemi
Tapani Sammalvuo 0 – 1 Vilka Sipilä
Miikka Mäki-Uuro ½ – ½ Daniel Ebeling

Vilka Sipilä palasi suoraan alavireisesti menneestä Minskin EM-turnauksesta Helsinkiin jatkamaan SM-turnaukseen, mutta maan vaihtuminen teki ilmeisesti turkulaiselle KvM:lle hyvää. Hallitseva Suomen mestari Sipilä sai tasaisesti alkaneen alun jälkeen aktivoitua daaminsa Sammalvuon epätarkan lähettien vaihdon jälken siirrossa 23, ja onnistui tarkalla pelillä hieromaan pisteen itselleen.

”Oli jo aikakin”, kommentoi Sipilä pelin jälkeen, viitaten sekä ensimmäiseen voittoonsa Sammalvuosta sekä pitkän voitottoman putken katkeamiseen.

Myös toinen piste päätyi Turkuun, kun vahvuuslukujen valossa altavastaaja Kalle Niemi aloitti kisan voittamalla Mikael Agopovin. Agopov yritti murtautua Niemen kuningasasemaan, mutta ei kuitenkaan saanut aikaiseksi riittävän vaarallisia uhkauksia. Niemi korjasi kylmän rauhallisesti tarjolla olleen materiaalin pois, ja pakeni onnistuneesti turvaan kuninkaansa kanssa.

Daniel Ebelingin ja Miikka Mäki-Uuron peli ei tarjonnut juurikaan vauhtia eikä vaarallisia tilanteita, kun kumpikaan ei halunnut ottaa suuria riskejä ensimmäisellä kierroksella. Solidi esitys päättyi tasapelin sopimiseen siirrossa 23, kun suurin osa upseereista oli jo vaihdettu pois.

Turnaukseen mukaan Nuorten SM-kisan voittajan kiintiöpaikalla päässyt Teemu Virtanen osoitti jo ensimmäisellä kierroksella olevansa vaarallinen vastustaja, joka tulee varmasti aiheuttamaan harmaita hiuksia turnauksen kokeneemmalle kaartille. Virtanen taisteli voitosta viisi tuntia, mutta mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen peli päättyi tasan. Vielä siirrossa 65. Virtasella oli voiton avaimet omissa käsissä, mutta korotus Tf1 siirron sijasta pakotti tasapelin.