Kuvassa Azerbaidžanin Safarlin tyylinäyte

Toiseksi viimeisellä eli 10. kierroksella miehet kohtasivat Irakin ja naiset vahvan Englannin. Miehet voittivat ottelun niukasti 2½-1½, naiset saivat kovaa kyytiä 0-4 tappion muodossa.

10. kierroksen kärkiotteluissa alkoivat jyvät erottua akanoista. Yleistä sarjaa johtavat joukkueet USA ja Ukraina voittivat ottelunsa (USA-Georgia 2½-1½, Ukraina-Tsekki 3-1), Venäjä jäi tasapeliin 2-2 Intian kanssa. Naisten puolella Kiina jatkoi voittojensa sarjaa ja selätti Puolan 2½-1½. Intia-Ukraina päättyi tasan 2-2, Venäjä voitti Georgian 2½-1½.

• 9 pistettä Tanska, Suomi

Huomenna viimeisellä eli 11. kierroksella Suomen miehet kohtaavat vahvuusluvuissa heikomman Kirgisian (Kyrgyzstan 2349) ja naiset pelaavat Taipeita vastaan (1332). Viimeisen kierroksen voitoilla on suuri merkitys loppusijoitusta laskettaessa, joten voitot olisivat enemmän kuin tervetulleita ja niihin myös on hyvät mahdollisuudet. Vilka ja Tiina huilaavat.

Yleisen sarjan voitto on käytännössä USA:n ja Ukrainan käsissä, koska näillä joukkueilla on 2 joukkuepistettä enemmän kuin Venäjällä. USA:lla on tällä hetkellä vertailuetu. Avainottelut ovat USA-Kanada, Ukraina-Slovenia ja periaatteessa myös Venäjä-Italia, jos sekä USA ja Ukraina häviäisivät. Pronssista taistellaan mahdollisesti myös 15 pisteen ryhmässä (jos Venäjä ei voita Italiaa) eli otteluissa Intia-Norja ja Peru-Englanti.

Naisten sarjassa kaksi kärkijoukkuetta pelaavat keskenään eli Kiina-Venäjä. Venäjä voi voittamalla nousta joukkuepisteissä tasoihin Kiinan kanssa, mutta riittääkö tämä turnausvoittoon, on toki toinen asia. Seuraavat pöydät ovat Unkari-Puola, Ukraina-Bulgaria, USA-Intia, joilla taistellaan himmeämmistä mitaleista.

Ennen viimeistä kierrosta on tehty 7 suurmestaritulosta ja 5 kansainvälisen mestarin tulosta, näiden joukossa Fär-saarten sympaattisen 1-pöydän IM Helgi Dam Ziskan suurmestaritulos.

Miehet

Tällä kertaa peliesittelyt lyhyellä kaavalla. Suomi-Irak 2½.1½.

1-pöytä: Tomi sai valkeilla avausvaiheen jälkeen etua, joka kasvoi ratkaisevaksi 22 siirrossa ja toi pisteen 39 siirrossa. 1-0

2-pöytä: Mikalla oli mukavaa etua mustilla varhaisessa keskipelissä ja hetkittäin myöhemminkin (ja valkealla mahdollisuus suureen etuun muutaman siirron ajan), mutta tällä kertaa ei irronnut tasapeliä enempää. 49 siirtoa ½-½.

3-pöytä: Danielilla oli alkeilla pientä etua 2302 vahvuista vastustajaansa vastaan koko pelin ajan, mutta peli ratkesi varsinaisesti pahaan virheeseen 46 siirrossa. 1-0.

4-pöytä: Vilkalla oli mustilla pientä etua varhaisessa keskipelissä, joka kasvoi voittavaksi 25 siirron paikkeilla, mutta pari pahaa virhettä käänsi pelin tappioksi asti. 0-1.

Naiset

Naisilla oli vastassa vahva Englanti ja jokaisella pöydällä oli vahvuuslukueroa selvästi, joten 0-4 häviö ei nyt ollut mikään tavaton yllätys. Kokeneemmat voittivat.

1-pöytä: Anastasia kyllä pelasi hyvin aina lähes ajantarkistukseen asti pitäen tasa-aseman ja olisi ansainnut tasapelin, mutta Houska (2386) onnistui pihistämään sotilaan ja sai rinnakkaiset vapaasotilaat daamiloppupeliin, jonka pelasi paremmin. 59 siirtoa 0-1.

2-pöytä: Heini P:n hyvä esitys hajosi taktiseen virheeseen 24. siirrossa ja Heini antautui kolme siirtoa myöhemmin. 0-1.

3-pöytä: Heini R sortui avausvirheeseen ja hänellä oli häviöasema jo 9 siirrossa, vaikka luovutus tuli vasta 32 siirrossa. 0-1

4-pöytä: Myös Päivin hyvä vastarinta murtui virheisiin 61 ja 62 siirroissa. 0-1.

Lähialueet

Norja voitti Iranin peräti 3½-½ ja pitää joukkuepisteissä jaettua neljättä tilaa ennen viimeistä kierrosta. Suomi voitti Irakin 2½-1½.

Latvia hävisi 5. pöydällä Kanadalle 1-3, Shirov voitti ja muut hävisivät. Liettua hävisi Turkille 1-3 ja Islanti Puolalle 1½-2½. Viro hävisi Kuuballe peräti 0-4 ja Tanska Paraguaylle 1-3 ja Ruotsi Argentiinalle samoin numeroin. Fär-saaret hävisi Bolivialle 1½-2½, mutta ykköspöydällä Helgi Dam Ziska sai voittonsa ansiosta suurmestarikiinnityksen – onnittelut!