Elokuun alkupuoliskolla shakkimaailman suurin mielenkiinto on kohdistunut ex-maailmanmestari Garri Kasparoviin ja siihen, miten vanha ”Musta kissa” pärjää nuorten hirmujen tahdittamassa Saint Louis Rapid & Blitz 2017 -turnauksessa. Ja 54 vuoden ikäänsä nähden aika odotetusti edelleen Venäjää edustava vanha mestari pelasi: rapidissa sijoitus 9. ja blitzissä peräti 5. kymmenen pelaajan turnauksessa. Yhteistulos 16 p antoi sijan 8., mutta sijoilla 5.–7. Dominguez, Caruana ja Liem olivat vain pisteen puolikkaan edellä.

Turnauksen kärjessä Aronjan oli omaa luokkaansa 24,5 p. ennen Karjakinia ja Nakamuraa 22,5 p. Neljänneksi tuli nuori Jan Nepomnjaštši 20 p. Turnauksen palkintopotti oli mukavat 150 000 USD, josta jäi kaikille viikkorahaa.

Ennen Rapid ja Blitz -turnausta Saint Louisissa pelattiin 10 maailman kärkipelaajan voimin perinteinen Sinquefield Cup, jonka palkintosumma oli 300 000 USD. Ranskalainen Maxim Vachier-Lagrave oli aivan ylivoimainen pistein 13 ja sai 75 000 USD shekin kotimatkalleen. Neljä pistettä heikommalla tuloksella jakoivat toisen sijan Carlsen ja Anand 9 p ja vain 6,5 p keräsivät suosikit Aronjan ja Karjakin sijoilla 4.-5.

Molemmat Saint Louisin turnaukset kuuluivat Grand Chess Touriin, jonka päätöskilpailu on joulukuun alussa pelattava London Chess Classic.

Ensi tiistaina 29.8. klo 15.30 Areenalla osoitteessa Hiomotie 10, Helsinki aloitamme syyskauden. KvM Joose Norri esittelee Saint Louisin turnausten kohokohtia. Luvassa on ainakin useita Kasparovin pelejä. Saammekohan nähdä myös ”Mustan kissan tangon?”

Analyysisessioita pidetään jatkossa joka toinen viikko ja seuraava on tiistaina 12.9. klo 15.30.

Garden vartit alkavat heti analyysien jälkeen klo 18.00.

Tervetuloa!

Petri Saharinen

J.k. Perimme tilaisuudesta pientä 2 euron ovimaksua.