Harvinaisen kauniin kesän kallistuessa syksyyn Shakkihistoriallinen seura on Panu Laineen johdolla ja Fiden sekä Rosatomin sponsoroinnilla pystynyt järjestämään ainutlaatuisen shakkitapahtumien koosteen Helsingin juhlaviikkojen pirtaan. Keskiviikkona 14. 8. alkoi Heikki Westerisen 75 v juhlaturnaus, mihin on kutsuttu Pohjoismaista, Baltiasta ja Pietarista kymmenen pelaajaa kolmeen eri ryhmään. Näitä ovat seniorit >65 v, juniorit ja tytöt < 20 v. Pelit pelataan Hotelli Crowne Plazassa ja jokaisessa ryhmässä on palkintosumma 3 000 euroa. Turnaus päättyy sunnuntaina iltapäivällä, jonka jälkeen illalla klo 17.00 alkaa Areenalla avoin pikapeliturnaus Fiden ajoilla 3 min + 2 s/siirto. Palkintosumma on 1 000 euroa.

Taitava shakkidiplomaattimme Panu Laine on lupautunut kertomaan meille analyysisessiossa, miten tällainen tapahtumaketju saatiin Suomeen ja kuinka se ehdittiin organisoida lyhyessä ajassa.

Turnauksen peleistä kommentaattorina toiminut Joose Norri on valmistellut meille sikermän värikkäimmistä kamppailuista.

Lopuksi keskustelemme ex- maailmanmestari Anatoli Karpovin vierailusta Areenalla perjantaina 23.8. ja mietimme niitä aiheita, joista haluamme kuulla hänen esityksessään.

Gambiitin vartit alkavat session jälkeen klo 18.00.

Tervetuloa mielenkiintoiseen iltapäivään!

Petri Saharinen