Keres-juhlan ja Fischer-session jälkeen siirrymme shakin syvällisimpään aiheeseen, torniloppupeleihin. Niiden salaisuuksia valottaa meille ensi tiistaina 19.1. klo 15.30-18.00 loistava shakkivirtuoosimme Panu Laine, jonka esitelmät ja artikkelit ovat todella hyvin valmisteltuja ja asiasisällöltään tarkkoja.

Kun torniloppupeleistä puhutaan, nousee kaksi nimeä yli muiden: Akiba Rubinstein ja José Raúl Capablanca. Tällä kertaa Panu lähtee liikkeelle Capasta ja Chessairbus joutuu rukkaamaan aikansa kultaiselle 1920-luvulle. Torniloppupelien yleistä teoriaa hän esittelee seuraavin esimerkein:

o    Aljechin – Capablanca, Buenos Aires 1927, 32. ottelupeli
o    Capablanca – Yates, Hastings 1930
o    Capablanca – Tartakower, New York 1924
o    Rublevski – Kasparov, Izmir ECC 2004

Näiden lisäksi Panulla on lukuisia esimerkkejä omista peleistään. Samoin hän käsittelee taktisia torniloppupelejä mielenkiintoisesti matti- tai remissiuhan vivuttamina. Jos aikaa on, näemme vielä supertorniloppupelin, mikä se sitten lieneekään!?

Tulkaa seuraamaan tornien ja sotilaiden yhteispeliä kuninkaiden silmien alla.

Garden vartit alkavat analyysisession jälkeen.

Petri Saharinen

PS. Keres-tilaisuus on saanut paljon positiivista palautetta. Erityisesti Joosea kaivataan taululle. Niinpä tiistaina 26.1. Joose Norri vie meidät vielä kerran Keresin parhaimpien pariin.