Kiitokset Panu Laineelle jälleen kerran torniloppupelien esittelystä, nyt John Nunnin ja Lars Bo Hansenin laadukkaiden esimerkkien valossa. Shakkikustannus Oy:llä on työn alla Juha Pessin kanssa torniloppupelikirja, jonka saamme markkinoille syksyllä 2016, joten olemme mekin heränneet tähän tärkeään aiheeseen.

Mutta nyt shakkimaailma kääntää katseensa itään, mistä nousee aurinko. Eilen 10.3. olivat Moskovan kandidaattiturnauksen avajaiset, joissa kahdeksan maailman valiota aloittaa kamppailun, kuka pääsee haastamaan Carlsenin New Yorkissa ensi marraskuussa otteluun shakin maailmanmestaruudesta. Tiistaina 15.3. klo 15.30–18.00 Petri Saharinen ja Joose Norri esittelevät pelaajat ja arvioivat heidän kuntoaan viime vuodenvaihteen turnausten valossa. Jos mahdollista Joose analysoi myös Moskovan ensi kierrosten tapahtumia.

Giri – Nakamura, Lontoo 2015, 1-0, Kuningasintialainen hyökkäys A07
Caruana – Eljanov, Wijk aan Zee 2016, 1-0, Daamigambiitti D24
Karjakin – Adams, Wijk aan Zee 2016, 0-1, Kuningatarsotilaspeli D02
Nakamura – Gupta, Gibraltar 2016, 1-0, Grünfeld D70
Joose esittää pari peliä Moskovan 1-3. kierroksilta

Me pysymme tässä vaiheessa vielä Suomessa ja lähdemme Moskovaan vasta ensi viikolla joko luotijunallamme Zugzwangilla tai sitten Chessairbussilla. Silloin turnaus on kuumimmillaan. Mahtavan shakkivuoden kovin kilpailu ei jätä ketään kylmäksi.

Garden vartit alkavat analyysisession jälkeen.

Petri Saharinen

P.S. Seuraavana tiistaina 22.3. on Moskovassa välipäivä. Siihen mennessä on pelattu kuitenkin jo yhdeksän kierrosta ja jäljellä on vielä viisi, joten tuloksia alkaa olla jo tarkempaakin ennustetta varten. Lopputulokset tiedämme sitten tiistaina 29.3., joten Moskova säilyy ohjelmassamme nyt pari viikkoa. Onhan se kuitenkin Tali Golden Blixtin ja Bakun shakkiolympialaisten ohella shakkivuoden kohokohtia.