Fiden vuoden pääturnaus World Cup pelattiin Länsi Siperiassa, vauraan Hanty-Mansian pääkaupungissa Hanty-Mansijskissa, joka on jälleen kerran tuleva olympiakaupunki 2020. Osanottajia oli 128 pelaajaa, jotka olivat valikoituneet useista eri turnauksista Fiden toimialueilta. Listaa tarkasteltaessa voi todeta, että shakin pelaamisen aktiivisinta seutua ovat Kaukasuksen maiden ohella Venäjä, Intia ja Kiina. Euroopasta näkyvimmin tulivat esiin Englanti (6 osallistujaa) ja Norja (3), vaikka Carlsen ja muutama muu huippupelaaja olivat jääneet eri syistä pois. Turnaus kesti käytännössä neljä viikkoa 10.9. – 4.10. Näin pitkä vapaa ajanjakso lienee monille aika vaikeata järjestää. Meitä ehkä ilahdutti, että Ruotsin Nils Grandelius selvisi neljännelle kierrokselle. jolloin joutui antautumaan Venäjän Aleksandr Rahmanoville.

Palkintosumma oli 1 600 000 $, joten joka kierroksella jaettiin voittajille rahaa. Semifinaaliin selviytyneet neljä pelaajaa saivat kukin 92 000 $, minkä jälkeen finaaleissa oli mahdollisuus ansaita 50 000 – 110 000 $ lisää. Siten voittajan palkkio oli 202 000 $.  Neljännesfinaalien pareista Liren Ding – Aleksandr Grištšuk ja Teimour Radjabov – Jeffery Hiong päätyivät tulokseen 1½-½ jo kahden pitkän pelin jälkeen. Sen sijaan Maxime Vachier-Lagrave tarvitsi neljä kierrosta voittoon 2½-1½ Levon Aronjanista, vuoden 2017 Cupin voittajasta. Nuori kiinalainen Yu Yangyi kamppaili blitz-kierroksille asti ennen kuin Venäjän Nikita Vitjukov kukistui 5-4.

Semifinaaleissa finaaliparit löytyivät helposti: Ding – Yu 2½-1½ ja Radjabov – Vachier-Lagrave 1½-½. Varsinaisissa finaaleissa Radjabov löi Dingin vasta blitz-kierroksilla 6-4. Sijoista 3-4 kamppailivat Vachier-Lagrave ja Yu tuloksin 4-2 rapid-kierroksella. KvM Jose Norri on valikoinut 260 pitkän pelin joukosta neljä mielenkiintoista peliä kommentoitavaksemme. Viideskin peli kyllä löytyy tarvittaessa.

• Radjabov (AZE, 2758) – Vachier-Lagrave (FRA 2778), 1-0, espanjalainen