Analyysijoukkue lentää Chessairbusilla tällä kertaa Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Siellä käydään 128 pelaajan aloittamana armoton World Cupin taistelu siitä, kenestä syyskuun lopussa kruunataan kukkulan eli Kaukasuksen kuningas. Seitsemänkymmentäkaksi ja puoli vuotta sitten Tbilisin suuri poika Josif Vissiorovitš väänsi niskalenkin Aatusta Berliinissä, mutta nyt ovat asialla eri miehet ja kamppailu kuninkuudesta on paljon monimutkaisempaa.

Tämän ovat jo alkukierroksilla kokeneet useat nimekkäät soturit, joiden on ollut pakko heittää taistelukirves Mustaan mereen. Ensimmäisen kierroksen häviäjien topsex on seuraava: Eljanov, Ponomarjov, Howell, Nisipeanu, Freyssinet ja Külaots. Toisen kierroksen pitkien pelien osuuden päättyessä 7.9. on karsiutuneiden topsex-lista vieläkin komeampi: Karjakin, Anand, Drejev, Tomaševski, Adams ja Le Quang Liem.

Kaksikymmentäkaksi peliä jatkuu tie brake kierrokselle perjantaina 8. syyskuuta. Ratkaisua haetaan seuraavan kaavan mukaan: pelit 1-2 rapidia 25 + 10 min, pelit 3-4 ajoin 10 + 10 min, pelit 5-6 blitziä 5’ + 3 ” ja 7. peli sudden death 5/4 min. Tie brake otteluiden joukossa on useita huippupelejä, joista Hou Yifanin ja Levon Aronjanin kamppailu lienee kiinnostavin.

Tiistaina 12.9. käymme lävitse viisi kamppailua kierroksilta 1-3. Kahden viikon päästä tiistaina 26.9. klo 15.30 ovat vuorossa loppukierrosten parhaat pelit.

Garden vartit alkavat heti analyysien jälkeen klo 18.00.

Tervetuloa!
Petri Saharinen

Perimme tilaisuudesta pientä 2 euron ovimaksua.