Areenan analyysisessio

tiistaina 21.5. 2019 alkaen klo 15.30

World Senior team Championship 50+ & 65+

Suomalaisen seniorishakin suosituimmat turnaukset ovat joukkueiden Euroopan ja Maailman mestaruusturnaukset. Dresdenistä parikymmentä vuotta sitten alkaneet kilpailut ovat tuoneet Suomelle neljä pronssimitalia ja useita pöytäpalkintoja. Tänä vuonna MM-turnaus pelattiin huhtikuun lopulla Rhodoksella, mihin osallistui 26 + 27 joukkuetta. Näistä suomalaisia oli 2 + 3 ryhmää.

Luokan 50+ voitto meni USA:n hyvin tasaiselle joukkueelle tuloksella 17 joukkuepistettä ja 25,5 pelipistettä. Pelaajina olivat Shabalov, Benjamin, Novikov, Ehlvest ja Vermolinsky, kaikki yli 2500 vahvuisia suurmestareita. Toiseksi nousi yllättäen Italia 14 jp. ja 22,5 pp. Venäjältä mukana oli vain naisten joukkue. Suomalaisista Finland 1 (Yrjölä, Viljava, Jyrki Salonen ja Fieandt) sijoittui 16. tuloksella 8 jp. ja 17 pp. Kakkosjoukkueemme Finland Sisu (Pietinen, Tocklin, Esko Virtanen ja Päivi Walta) oli 23. pistein 6 jp. ja 14 pp. Mainittakoon, että shakkiavoparin Walta & Yrjölän puolisot keräsivät kumpikin 5,5 p ryhmissään.

Viisikymppisiä huomattavasti tiukempi kilpailu käytiin luokassa 65+. Voitto meni Venäjän vahvalle joukkueelle (Sveshnikov, Balashov, Rashkovski, Zhenin ja Pushkov) tuloksella 14 jp ja 23,5 pp. Seuraavina olivat Englanti, Ranska ja Israel 13 jp ja Saksa 12 jp. Pohjoismaista Islanti, Suomi ja Ruotsi veivät seuraavat sijat 11 jp:llä. Suomen kärkijoukkueesta (Westerinen, Rantanen, Hurme, Kivimäki ja Meskanen) Ykä sai 6/9 ja Jaska peräti 7/9 voittaen pöytänsä kultamitalin. Pelaajapisteitä he saivat 19. Suomen kahdesta muusta joukkueesta Turku (Veikko Rantanen, Ranki, Alkkiomäki ja Kauko) oli sijalla 24 tuloksella 6 jp ja 13,5 pp. Kolmas joukkueemme Finland Karhu (Linqvist, Patola, Rintakoski, Lindholm ja Lembidakis) oli 26. pistein 4 jp ja 9,5 pp.

Kaikki seniorien joukkuekisat kolunnut Superseniori Harri Hurme on lupautunut esittelemään Rhodoksen pelejä ja kertomaan tarinoita turnauksesta. Tervetuloa.

Gambiitin vartit käynnistyvät session jälkeen klo 18.00.

Samoin Shakkihistoriallisen seuran vuosikokous pidetään samaan aikaan.

Petri Saharinen

Vapaaehtoinen ovimaksu 2 euroa.

Shakkihistoriallisen seuran vuosikokous
Shakkihistoriallinen seura toimintakertomus 2018