Suomen suvi on taittumassa syksyyn. Meillä on takana harvinaisen kaunis kesä, jonka aikana meitä on hemmoteltu yleisurheilun ja jalkapallon EM-kisoilla sekä Rion olympialaisilla. Ja kuin kirsikkana kakun päällä, meitä shakin harrastajia odottavat vielä syyskuun alussa starttaavat Bakun shakkiolympialaiset. Ennen niitä on syytä palata vielä kesäkuun alkuun, kun suruviesti Sveitsin Wohlenista kertoi Viktor Kortšnoin kuolleen 85-vuotiaana 6. kesäkuuta 2016. Shakin historia pitää häntä kaikkein vahvimpana pelaajana, joka ei koskaan voittanut maailmanmestaruutta. Viktor ”The Terrible” Kortšnoi onkin lausunut: ”En koskaan halua kirjoittaa historiaa, se kyllä kirjoittaa minusta!”

Kesätauon jälkeen Areenan analyysisessio aloittaa tiistaina 30. elokuuta klo 15.30 osoitteessa Hiomotie 10, Helsinki teemana Viktor Kortšnoi. Esitelmöitsijänä on Panu Laine, joka on luvannut esittää myös seuraavat pelit:

o Kortšnoi–Spasski, Leningrad 1948
o Tal– Kortšnoi, Riika 1958
o Kortšnoi –Spasski, MM-ehdokasfinaali, 7. peli 1977
o Kortšnoi –Karpov, MM-ottelu, Baguio 1978, 21. peli
o Kortšnoi –Širov, Buenos Aires 1993

Tervetuloa tutustumaan aikamme värikkäimmän ja timantin kovan pelaajan edesottamuksiin. Viktorhan ei pelännyt ketään muuta kuin hammaslääkäriä.

Garden vartit alkavat analyysisession jälkeen.

Petri Saharinen

P.S. Seuraavissa analyysisessioissa 6. ja 13. syyskuuta käymme lävitse Bakun olympiapelejä, joita meille selostavat Joose Norri ja Jouni Yrjölä. Alamme periä tilaisuudesta myös pientä vapaaehtoista ovimaksua 2,00 eur/hlö.