Magnus Carlsen ja Tomi Nybäck iskivät viimeksi yhteen Tromssan shakkiolympialaisissa v. 2014. Maailmanmestari sai kuin saikin tasapelin Suomen ykköstykiltä. (Kuva: Marko Tauriainen)

 

Suurkiitos Joose Norrille erittäin hienosti analysoiduista Steinin pelien esittelystä. Harva osaa kertoa yhtä taitavasti kuin Joose jonkin pelaajan ajatukset siirtosarjoja miettiessä. Kerta kaikkiaan nautinnollista seurattavaa.

Kevään viimeinen analyysisessio pidetään Areenalla (Hiomotie 10, Helsinki) tiistaina 24. toukokuuta klo 15.30–18.00, jolloin SM Tomi Nybäck esittelee valitsemiaan pelejä juuri pari päivää aikaisemmin päättyneistä SM turnauksista. Luvassa on ainakin seuraavaa:

3 peliä yleisestä SM-ryhmästä
peli naisten SM- ryhmästä
peli seniorien 65+ ryhmästä
superloppupeli Bundesliigasta

Kuten tiedetään Tomi pelaa Werder Bremenin 4. pöydällä 8 pelaajan joukkueessa maailman vahvinta shakkiliigaa. Kaudella 2015–16 SV Werder Bremen sijoittui kolmanneksi 16 joukkueen Bundesliigassa.

Tomi tunnetaan myös siitä, että hän on Magnus Carlsenin kauhuvastustaja. Jos Sergei Karjakin todella haluaa voittaa Carlsenin ensi syksynä, hänen kannattaisi harkita Tomin kiinnittämistä avustajien tiimiin. Tomi jos kuka hallitsee Carlsenin pelityylin tuhoamisen.

Tulkaa seuraamaan Suomen ykköstykin esitystä ja keskustelemaan Bakun syksystä!

Garden vartit alkavat analyysisession jälkeen.

Petri Saharinen

P.S. Tiistaina 17.5. ja 31.5. ei ole analyysisessiota, koska Areena ja Bridgesali ovat varattuja muihin kilpailuihin. Kesätauon jälkeen palaamme kehiin tiistaina elokuun 30. päivänä, jolloin lämmittelemme Bakun olympialaisia tutustumalla Garri Kasparovin, Bakun suuren pojan uraan.