Harri Hurme on rohkea mies. Kun tiedustelin häneltä ensi tiistain esitelmän sisältöä, hän vastasi, että nimi oli väärin. Olin ilmoittanut otsikoksi ”Miten puolustaudutaan vaikeissa asemissa?” Herra Hirmu oli tarkoittanut aiheeksi ”Kuinka häviöpeli voitetaan?” Kysyessäni, mitä hän aikoo esittää kuulijoille, Harri vastasi, ettei hän vielä tiedä. Sanoin, että minulla olisi kyllä paljon aineistoa aiheeseen: ”Miten voittopeli hävitään?”

Joka tapauksessa luulen, että häviöpelin voittamisen avaimet löytyvät shakin psykologisen taitamisen alueelta ja vastustajan peli-ilmeen tulkitsemisesta. Ehkä tarvitaan myös joitakin taktisia temppuja, kuten nappulan kyyditsemistä, epäkuranttia houkutusta, häirintää tai vaikkapa painostuksen kääntämistä. Kyseeseen saattaa tulla joskus myös vastustajan pelivoimien osittainen sulkeminen.

Ensi tiistaina 11.10. klo 15.30 Areenalla osoitteessa Hiomotie 10, 00380 Helsinki, Fide-mestari Harri Hurme opettaa meille, miten voitetaan häviöpeli? Tulkaa ihmeessä kuuntelemaan ja katsomaan tätä Harrin Houdinin tasoista kahletemppua, vaikka se tapahtuu kuivalla maalla!

Garden vartit alkavat analyysisession jälkeen klo 18.00.

Petri Saharinen

P.S. Viikon päästä tiistaina 18.10. Petteri Paronen ja Marko Tauriainen kertovat meille parin viikon takaisen Haminan Bastioni-turnauksen tapahtumista. Tämän A. G. Ojasen 100-vuotiskilpailun A-ryhmä oli korkeatasoisin, mitä Suomessa on koskaan nähty. Perimme tilaisuudesta pientä vapaaehtoista ovimaksua 2,00 EUR/hlö.