Areenan analyysisessio, tiistaina 20.2.2018 alkaen klo 15.30, Tata Steel Chess

Maailman shakkivuoden avaus perinteinen Wijk aan Zeen huipputurnaus oli tammikuussa tavallista kiinnostavampi. Kärkiryhmän neljästätoista osanottajasta peräti viisi osallistuisi Berliinin MM-kandidaattiturnaukseen maaliskuussa ja Tata Steel Chess oli siten viimeinen kilpailu, jossa nämä kohtasivat toisensa ennen vuoden kohokohtaa. Berliinin kandidaateista mukana olivat Kramnik, Mamedjarov, So, Karjakin ja Caruana. Vain Aronjan, Grištšuk ja Liren olivat poissa Hollannista.

Viiden kandidaatin lisäksi kärkiryhmään oli kutsuttu Carlsen, Anand, Giri, Svidler, Hou Yifan ja toistamiseen Baskaran Adhiban (IND). Uusina pelaajina järjestäjät olivat ottaneet mukaan Wei Yin (CHN), Maxim Matlakovin (RUS) ja Gawain Jonesin (ENG). Pelit pelattiin Wijk aan Zeessa muuten, paitsi 5. kierros Hilversumissa ja 10. kierros Grooningenissa. Kilpailun kuusi parasta olivat Carlsen ja Giri 9/13, Kramnik ja Mamedjarov 8½, sekä Anand ja So 8 p. Voitto ratkaistiin tiebreakissa blitzillä, jonka voitti Carlsen.

Fidemestari Jari Järvenpää selostaa Areenalla tämän vuotista Tata Steel turnausta ja esittelee seuraavat pelit:

  • Giri – Kramnik                       1-0. englantilainen A13
  • Carlsen – Jones                       1-0, sisilialainen, lohikäärme B76
  • Giri – Adhiban 1-0, englantilainen A10
  • Adhiban – Kramnik 0-1, wieniläinen C26
  • Carlsen – Giri 1-0, tiebreak, blitz

Tervetuloa tutustumaan maailman kärkipelaajien edesottamuksiin ja ennustamaan, kuka voisi olla Berliinin sankari maaliskuun superturnauksessa.

Garden vartit alkavat heti analyysien jälkeen klo 18.00.

Petri Saharinen

Perimme tilaisuudesta 2 euron vapaaehtoista ovimaksua.