Jos shakkimestari haluaa edetä peliurallaan, on esivalmistautuminen tärkein metodi kilpailukunnon parantamiseksi turnauksiin. Termi on peräisin Botvinnikin 1930-luvun alkupuolella julkaisemasta pelikokoelmasta, jonka Eero Böök istutti suomalaisten shakkitietoisuuteen menestyessään kansainvälisissä turnauksissa ennen sotia. Myöhemmin erityisesti SM Jouni Yrjölä on perehtynyt valmistautumisen sisältöön ja julkaissut siitä ansiokkaita kirjoituksia 1990-luvulla. Keskeiseksi teemaksi hänen esityksessään ovat nousseet avaukset, joiden hallitseminen sekä teknisesti että psykologisesti antaa mahdollisuuden pysyvän edun hankkimiseen vastustajista keskipelivaiheeseen siirryttäessä.

Ensi tiistaina 21.2. klo 15.30 alkaen Areenalla osoitteessa Hiomotie 10, 00380 Helsinki, fidemestari Jari Järvenpää esitelmöi meille, miten pelaaja voi kehittää avausvalikoimaansa.

Hän perustelee avausrepertoaarin kehittämistä pelaajan oman psyyken huomioimisen kautta ja miten valintoja on syytä karsia menettämättä kuitenkaan yllätysmahdollisuuksia. Jari kertoo myös, kuinka vastustajien mieltymyksiä ja pelitapoja voidaan torpedoida avausvalinnoilla tai miten vastustaja saadaan johdettua epämiellyttäviin asemiin. Psykologiset aseet tulevat tärkeään rooliin, kun kamppailu nousee mestaritasolle.

Tervetuloa seuraamaan harvinaislaatuista esitystä meitä kaikkia koskettavasta vaikeasta aiheesta.

Garden vartit alkavat analyysisession jälkeen klo 18.00.

Petri Saharinen

P.S. Viikon päästä tiistaina 28. helmikuuta Petteri Paronen vie meidät Gibraltarin suurturnauksen kuumiin tunnelmiin. Petteri uusi vuodentakaisen hopeansa kovassa Challenger-ryhmässä ja on vain muutaman pisteen päässä shakkimestarin arvosta. Toivotamme hänelle nyt sydämestämme onnistumisia lähitulevaisuuden peleissä, jotta mestarin titteliraja täyttyisi.

Perimme tilaisuudesta pientä vapaaehtoista ovimaksua 2 e/hlö.