Pahoitteluni pahasti myöhässä olevasta raportoinnista – työt ja työmatkailu häiritsevät…

Torstaina pelattiin 6. kierros vapaapäivän jälkeen. Miehillä oli tiedossa ylämäkeä tasaisen vahvan Italian osalta, ja naisilla oli vastassa mustaa Afrikkaa Sudanin naisten joukkueen marssiessa heitä vastaan. Kärjessä oli menossa viimeisten maksimistien karsinta. Intia voitti Hollannin 2½-1½, USA Ukrainan niinikään 2½-1½, pistejakoon 2-2 päätyivät Tšekki-Georgia ja Kreikka-Azerbaidžan 1. Venäjä voitti Saksan 3-1. Intia jatkaa ainoana joukkueena puhtaalla pelillä 12/12, 11 pisteessä on USA, 10 pisteessä 10 joukkuetta mm. Latvia! 7. kierroksen kärkiparit ovat Intia-USA, Latvia-Hollanti (2. pöydällä!), Venäjä-Tšekki jne.

7. kierroksella miehet kohtaavat Etelä-Korean ja naiset Qatarin, joten ihan liian tuttuja pelaajia ei tule tällä kerralla vastaan.

 

Miehet

Miesten ottelussa peliasemat olivat ihan lupaavia tasaisen taistelun odotusten osalta pitkään, mutta jostakin syystä asemat alkoivat kääntyä neljännen pelitunnin kieppeillä.

1. pöydällä Tomi taisteli tasaisesti espanjalaisellaan Italian vahvaa suurmestaria Vocaturoa vastaan pitkään, mutta ilmeisesti väärin laskettu uhrausmuunnelma käänsi pelin nopeasti tappioksi. 0-1

2. pöydällä Mikalla oli valmisteltuna Caro-Kannia vastaan Rc3+Rf3-tyyppinen asetelma, jossa hän salli kaksoissotilaan f-linjalle. Asema näytti kehittyvän melko tasaisesti kohtalaisen suljetussa asemassa. Pienet epätarkkuudet ennen ajantarkistusta heilauttivat vaa’an kuitenkin mustan puolelle, eikä tämä antanut edun lipsua. 59. siirrossa 0-1.

3. pöydällä Daniel pelasi mustilla jonkinlaista puolislaavilaisen asetelmaa valkean sivustoidessa kuningaslähettinsä. Keskustan auettua 15. siirron kieppeillä valkealle jäi pieni etu, mutta hän ei pystynyt sitä hyödyntämään täysimääräisesti. Valkean c-vapari oli tukevasti blokattu, ja asema pelkistyi lopulta daamin ja kevyen loppupeliksi, jossa molemmilla olivat kuninkaat hyvässä turvassa f+g+h-sotilaiden takana. Tasapeli 72. siirrossa ½-½.

4. pöydällä Vilka meni valkeilla daamigambiittiin, ja musta valitsi hieman passiivisena pidetyn Cambridge Springs -muunnelmaan. Nopeasti päädyttiin Carlsbad-sotilasasemaan, jossa Vilka valitsi e4-murron keskustassa ja saikin pientä etua mustan linnoittauduttua pitkästi. Vilkalle jäi eristetty d-sotilas ylimääräistä, mutta sitten mustan vastapeli tummilla ruuduilla Vilkan kuningasaseman ympärillä alkoi saada otetta, ja vähitellen musta kasvatti etuaan ratkaisevaksi. 60. siirrossa 0-1

 

Naiset

Naisilla oli paperilla helppo päivä tiedossa eksoottista Sudania vastaan, eikä odotuksissa tarvinnut pettyä: 4-0 tauluun ja seuraavalle kierrokselle samalla tavoitteella Qataria vastaan.

Ainoastaan Päivin otteissa oli epävarmuutta, ja voitto tuli kompleksisen häviöaseman kautta. Onneksemme Sudanilla naisilla ei ollut piileviä kykyjä vahvuusluvuttomien pelaajiensa joukossa. Anastasia oli lepovuorossa, joten Heinit ja Tiina pelasivat muilla pöydillä ja ottivat pisteet suhteellisen hallituilla suorituksilla. Hienoa!

 

Lähialueet

Latvia voitti Kazakstanin 2½-1½ Kovalenkon ja Neiksansin voitoilla, Ruotsi-Egypti 2½-1½, Färsaaret voitti Sao Tome & Principen 3-1.

Islanti-Turkki ja Norja-Filippiinit 2-2 neljällä tasapelillä (Carlsen – Julio Catalino Sadorra ½-½)

Tanska hävisi Kroatialle 1½-2½ ja  Liettua Bosnia & Herzegovinalle 1½-2½

 

Panu