Kulttuuri-iltamat Wagnerin oopperan Tristan ja Isolden seurassa on nautittu ja on aika palata EM-turnauksen kolmannen kierroksen tapahtumiin. Yhdeksän pelaajaa on maksimissa 3/3 ja peliparit ovat tasoittuneet.

Agopov jäi mustilla harmillisesti tasapeliin 2000+ vahvuista kosovolaista vastaan. Yritys oli kyllä erinomaista, mutta ei se niin helppoa ole hyvällekään pelaajalle. Avaus oli jälleen sisilialaisen Najdorfia, jossa valkea pelasi avauksen hieman päämäärättömästi. Mikael sai mustilla pientä etua, mutta vaihtoi strategisesti epäedullisesti 16.-Rxd3:lla korjaten valkean sotilasasemaa. Tasaisissa merkeissä jatkettiin melko pitkään, mustan epätarkkuudet 30. ja 38. siirroissa antoivat siimaa, mutta 46. siirrossa mustalla oli jo selvä etu valkean sotilasheikkouksien ja mustan lähettiparin vuoksi. Asema luiskahti eriväristen lähettien loppupeliksi, jossa ei ilmeisesti ollut todellisia voitonmahdollisuuksia. Mikaelin omat ansiokkaat kommentit löytyvät linkin takaa:

http://www.viewchess.com/cbreader/2016/5/14/Game50865796.html

Vaikka Agolla on 1½/3, niin 4. kierrokselle tulee valkeilla kivikova bulgarialainen veteraanisuurmestari GM Kirill Georgiev (2640).

Muilta osin 3. kierroksella pisteet olivat Pohjoismais-Baltialaiselle tiimillemme jopa tiukassa. 1½ pisteen pelaajista Jon Ludwig Hammer ja Kovalenko jäivät tasapeliin 100 pistettä heikompaa vastustajaansa vastaan, Steingrimsson, Kulaots ja Blomqvist hävisivät. Sen sijaan Grandelius voitti Stupakin ja Mads Anderssen Kirill Georgievin.

4. kierroksella 2½ pisteryhmässä Grandelius (2649) kohtaa mustilla GM Merab Gagunashvilin (2569) ja Tanskan IM Mads Andersen Armenian Robert Hovhannisyanin (2632). 2 pisteessä olevista Kulaots kohtaa Ukrainan GM Yuriy Kryvoruchkon (2691), Jon Ludwig Hammar pelaa maanmiestään Aryan Taria vastaan, Kovalenko kohtaa Ukrainan GM Eldar Gasanovin (2496) ja Norjan Nicolai Getz Valko-Venäjän Aleksej Aleksandrovin (2592) ja Islannin Kjartarsson Israelin Nabatyn (2619).

Tärkeimmät linkit:

 

t. panu