SSL hallituksen kokous 18.6.19

Shakkiliiton hallitus kokoontui SM-kisojen päätöskierroksen yhteydessä kokoustamaan. Agendalla oli liiton talousasioita, koulushakkia, tuomaritoimikunnan asioita, uudesta Fide Rating Officerista päättäminen ja esitys livelautojen hankkimisesta.

Liiton taloudesta todettiin, että aiempien vuosien tappioiden tasapainottamiseksi jatkamme todella tiukan talouskurin linjalla. Tarvetta tähän korostaa edelleen jatkuva lisenssikato, olemme lisenssieurojen määrässä toukokuun jälkeen lähes seitsemän tuhatta euroa jäljessä viime vuoden vastaavaa ajankohtaa. Yksi keskeisimmistä asioista olisi pystyä pysäyttämään lisenssimäärien lasku, ja kääntää se sitten nousuun. Tässä  yhteydessä totesimme, että asiaa olisi järkevää pohtia mahdollisimman laajalla porukalla, ja löytää yhdessä oikeat toimenpiteet. Päätimmekin pitää seuratoimintapäivän liiton syyskokouksen yhteydessä. Alustavaksi päivämääräksi päätettiin sunnuntai 1.12.2019.

Koulushakkitoiminnan tilanteesta käytiin myös keskustelua. Tekeminen etenee viime syksynä aloitettuja latuja, ja koulutukset saavat edelleen hyvää palautetta. Tähän asti koulutukset on pidetty kouluille maksuttomina, kesälomien jälkeen olisi tarkoitus pystyä laskuttamaan koulutuksista. Toiminnasta tulisi saada itse itseään rahoittavaa, mutta tähän on toki vielä matkaa. Muutamia avainlukuja kevätkaudelta (tammi-toukokuu): Kevätkauden 2019 lukuja (tammi-toukokuu):

  • Koulushakin omassa toiminnassa ollut mukana yhteensä 123 opettajaa ja 777 oppilasta. Koulutetuilla opettajilla yhteensä n. 1200 oppilasta.
  • Kahdeksan shakkipedagogiikkakoulutusta, joissa yhteensä 59 opettajaa ja heillä n. 1200 oppilasta
  • Yksi pelipedagogiikkakoulutus, jossa 14 opettajaa
  • Yksi shakkiesittely, jossa mukana 12 opettajaa
  • Neljä oululaisturnausta, joissa yhteensä 238 oppilasta
  • Neljä festivaalia, jossa 29 opettajaa ja 390 oppilasta

Shakkituomaritoimikunnalta agendalla oli useampiakin asioita. Ensinnäkin hallitus käsitteli Eetu Tiivan valituksen koskien nuorten pikashakin henkilökohtaista SM-kilpailua, jossa kultamitali oli jaettu kilpailukutsusta poikkeavalla tavalla, ilman että asiasta oli tiedotettu asianmukaisesti. SSL hallitus vahvisti Shakkituomaritoimikunnan linjauksen, jonka mukaan Eetu Tiiva oli kyseisen kilpailun U20 sarjan voittaja. Lisäksi käsittelimme EtVaS-turnauksen peliaikoihin liittyneen ikävän virheen, jonka seurauksena yli 2200 eloisten pelit eivät menneet vahvuuslukulaskentaan. (Peliaika oli kilpailukutsussa ilmoitetun 1h30min+incr sijasta 1h10min+incr.) Hallitus vahvisti Shakkituomaritoimikunnan esityksen varoituksesta kilpailun tuomarille, mutta ei esitettyä tulevan kevään vastaavan kilpailun elo-kelpoisuuden menettämistä. Lopuksi Mika Hakala vielä taustoitti hallitusta päätettäväksi tulossa oleviin täsmennyksiin liittyen titteli- ja kilpailumääräysasioihin.

Eetu Tiiva nimitettiin Fide Rating Officeriksi. Eetu on jo ollut Jouni Lehtivaaran opissa, ja siirto Jounilta Eetulle tehdään heti.

Toiminnanjohtaja esitti uusien live-lautojen hankkimista. Totesimme että tähtäämme siihen että meillä olisi 20 toimivaa lautaa. Nykyiset laudat käydään huolellisesti läpi nyt heti SM-kisojen jälkeen, ja pyritään saamaan mahdollisimman monta lautaa kunnolla toimintaan. Lisäksi hankitaan sitten uusia lautoja.

Lopuksi vielä totesimme että jatkossa nämä puheenjohtajan kirjoittaman yhteenvedot lisätään Shakkifoorumin lisäksi/sijasta liiton sivuille.

Ei muuta kuin aurinkoista shakkikesää kaikille!

t. Riikka