Päätös JSM-kauden 2020–2021 jatkamisesta

JSM-kauden 2020–2021 jatkamisen osalta on päätetty seuraavaa:

 • JSM-kausi 2020–2021 pidennetään jatkuvaksi syksylle 2021 normaalin sarjajärjestelmän mukaisesti. Seuraavan kauden aloittamisen osalta on laadittu seuraavat vaihtoehdot, joista vaihtoehdot 1 ja 2 ovat ensisijaisia:
  • Vaihtoehto 1: Seuraava kausi aloitetaan vuoden 2022 alkupuolella ja JSM-kilpailu siirtyy järjestelmään, jossa kaudet pelataan kalenterivuosittain
   • Eurocup-siirtymä: Vuonna 2021 Eurocupiin kauden 2019–2020 sijoitusten perusteella, tämän jälkeen aina edeltävän kauden perusteella.
  • Vaihtoehto 2: Mikäli kausi saadaan päättymään alkusyksystä (syys-lokakuu) 2021, niin seuraava kausi voidaan aloittaa vaihtoehtoisesti myös heti loppuvuodesta 2021, ja pelata tiivistetyllä aikataululla siten, että vuonna 2022 syksyllä aloitetaan nykyisen syklin mukaisesti.
  • Vaihtoehto 3: Jos tilanne vaikuttaa siltä, että kautta ei saada vietyä läpi vuoden 2021 aikana, niin JSM-toimikunta ja liiton hallitus miettivät yhteistyössä kerhojen kanssa järkevää jatkamistapaa syksyllä 2021.
 • JSM-toimikunta laatii uuden peliaikataulun pelaamattomille SM-liigan ja I-divisioonan otteluille, kun COVID-19-tartunnat ja kokoontumisrajoitukset lieventyvät siinä määrin, että pelaamiselle voidaan katsoa olevan edellytyksiä. Vielä tässä vaiheessa konkreettisemman ohjelman valmistelu ei ole tarkoituksenmukaista. Otteluita saa kuitenkin pelata pois alta myös alkuperäisen ohjelman mukaisesti.
  • JSM-toimikunta tarvittaessa järjestää ohjelmien osalta etäkokouksen tai kyselyn niin liigan kuin I-divisioonankin yhteyshenkilöiden kanssa, ja huomioi siten myös seurojen näkemykset pelaamisen aikatauluttamisen osalta.
 • II- ja III-divisioonassa toimikunta arvioi tilannetta lohkokohtaisesti yhteistyössä joukkueiden yhteyshenkilöiden kanssa, koska lohkot ovat varsin erilaisissa tilanteissa.
 • Pelaamisen osalta pyritään maksimoimaan joustavuus, ja joukkueiden yhteyshenkilöille annetaan hyvin vapaat kädet sopivan peliajankohdan valinnassa. Yhteyshenkilöt saavat sopia oma-aloitteisesti pelaamatta jääneen ottelun pelipäivästä, kunhan ilmoittavat päivän JSM-toimikunnalle 7 vuorokautta ennen ottelua.
 • Kauden keskeyttäminen on viimesijainen vaihtoehto, koska II- ja III-divisioona on pelannut huomattavan osan otteluistaan, ja joukkueilla on myös ollut halua pelata otteluitaan. Vähäisenkin aktiivisuuden ylläpito näinä haasteellisina aikoina on tärkeää.

Mikäli herää mitä tahansa kysyttävää tai kommentoitavaa, olkaa yhteydessä JSM-toimikuntaan matalalla kynnyksellä. Vastaamme kommentteihin ja kysymyksiin mielellämme. Voitte myös esimerkiksi esittää mielipiteitänne esitetyistä vaihtoehdoista kauden osalta JSM-toimikunnalle.

Yhteystiedot: jsm2021@shakkiliitto.fi TAI puhelimitse 0409357959/Eetu Tiiva