Areenan analyysisessio
tiistaina 7.5. 2019 alkaen klo 15.30
Grenke Chess Classic Karlsruhe

Eurovaalien lähestyessä on syytä kääntää katseet vuoden merkittävimpään euroturnaukseen Grenke Chess Classic’iin, joka keräsi 2000 osanottajaa Karlsruheen, Stuttgartin läheisyydessä sijaitsevaan noin 300 000 asukkaan kaupunkiin. Turnauksen sponsori GRENKE on Euroopan suurin leasingrahoitusyhtiö, joka tukee myös Baden-Badenin Schach Zentrumia. Turnaus pelattiin yhdeksän kierroksisena pääosin avoimena kilpailuna huhtikuun lopulla 20.-29.4. Vain huippusuurmestarien ryhmä Classic oli suljettu kymmenen osanottajan kutsuturnaus.

Classic-ryhmän voiton vei loistovireessä ollut Magnus Carlsen pistein 7,5/9. Hän voitti kaikki muut paitsi Caruanan, Naiditschin ja Anandin, joita vastaan maailmanmestarin oli tyytyminen remissiin. Caruana ja Naiditsch olivat seuraavina mitalisteina 6 pisteellä. Nuoren 14 vuotiaan saksalaisen superlupauksen IM Vincent Kreymerin (2516) debyytti ei aivan onnistunut ja hän joutui jäämään ryhmän viimeiseksi 2 pisteellä.

Turnauksen pääryhmään A oli sijoitettu 904 pelaajaa, joiden joukossa oli 11 suomalaista. Kärkeen sijoittui seitsemän pelaajaa pistein 7,5/9. Näistä vertailun voitti saksalainen GM Daniel Fridman (2629). Suomalaisista paras oli IM Sampsa Nyysti (2309), joka sijoittui sijoille 105-109 pistein 6/9 (kaikkiaan 83 pelaajaa sai 6,0 p.)  Hienosti pelasivat myös Erik Rönkä, Mikko Kivistö ja Eero Valkama, jotka saivat tuloksen 5,0 p.  B-ryhmään oli sijoitettu 797 pelaajaa, joista kolme oli suomalaisia. C-ryhmään jäi sitten vielä 291 pelaajaa, lähes kaikki saksalaisia.

Grenke-turnausta esittelevät meille Ristoja & Co:n nuoret mestarit Janne ja Samu, joka itse sijoittui Karlsruhen A-ryhmässä sijalle 417 pistein 4,5. Tiedossa on Carlsenin upea matti Svidleristä ja monta muuta rajua kamppailua upeasta Euroopan ykkösturnauksesta. Tulkaa jännittämään suomalaisten edesottamuksia ruutulaudalla.

Gambiitin vartit alkavat heti analyysien jälkeen klo 18.00.

Petri Saharinen

Perimme tilaisuudesta 2 euron vapaaehtoista ovimaksua.