Kuka voittaa naisten SM-kisan 2021? Osallistu kisaveikkaukseen!

Sarabella Norlamo
Selo: 1958
Elo: 1943
Seura: MatSK

Sarabella on neljän pelaajan naisten kisan oikeastaan ylivoimainen voittajasuosikki joidenkin vahvojen pelaajien puuttuessa. Naisten selolistalla hän on tällä hetkellä viides, kun aikaisemmin monta kertaa voittanut Anastasia Nazarova on ykkönen ja yleiseen SM:ään varasijalla oleva Johanna Paasikangas toinen. Sarabella olisi kuitenkin ollut vahvoilla joka tapauksessa, sillä 2018 hän voitti samassa turnauksessa pronssia ja 2019 tuloksena oli jaettu toinen sija.

Johanna Tanni
Selo: 1648
Elo: –
Seura: VammSK

Johanna on turnauksen kakkosrankattu ja Sarabellan ykköshaastaja. Vertailuja aikaisempiin naisten SM-kisoihin ei voida tehdä, mutta Johannalla pelejä on alla joukkuekisoista, ja ne eivät ole puolta vuotta vanhempia. Valmistautuminen tulee olemaan vastustajille kuitenkin hankalaa, vaikka sille ei välttämättä kovin suurta roolia turnauksessa lankea.

Aulikki Ristoja
Selo: 1545
Elo: 1564
Seura: Gambiitti

Aulikilla on osallistujista eniten kokemusta, mitä tuovat 1038 selopeliä. Edellinen naisten SM-turnaus meni jopa erinomaisesti, sillä kolme pistettä seitsemästä pelistä nostivat seloa 36 pisteellä. Ainakin mitaliin on tällä kertaa hyvät mahdollisuudet.

Maria Oksanen
Selo: 1435
Elo: 1237
Seura: Int

Maria on syntynyt 2012 ja on SM-turnausten nuorin, mahdollisesti myös kaikkien aikojen nuorin osanottaja. Menestystä nuorten sarjoista on jo: muun muassa sekä vuoden 2020 että vuoden 2019 koululaisten SM-kisoissa hän oli toinen yleisessä sarjassa (ja paras tyttö). Tämä SM-turnaus tuskin jää Marian viimeiseksi, joten tärkeintä on nyt varmaankin kerätä kokemusta.