WFM Anastasia Nazarova
Selo: 2141
Elo: 2147
Seura: MatSK

17-vuotias Anastasia on nuoresta iästään huolimatta jo todella meritoitunut pelaaja, joka onkin voittanut neljä viimeisintä naisten SM-kultaa, viime vuonna tuloksella 8,5/9! Kolme pronssiakin löytyy. Suomea neljä kertaa shakkiolympialaisissa edustanut pelaaja lähtee tähänkin kisaan lukujen valossa selvänä ennakkosuosikkina, eivätkä tavoitteet taatusti ole tänäkään vuonna mestaruutta alempana.

Alia Dannenberg
Selo: 1896
Elo: 1910
Seura: JoeSK

Alia on tänäkin vuonna yksi Anastasian pahimmista haastajista, jolla ei vielä mestaruuksia ole, mutta sen sijaan peräti viisi perättäistä hopeaa. Hän haluaa varmasti tähän asiaan muutosta, jota lähtee nyt tosissaan hakemaan. Alia oli mukana shakkiolympialaisissa 2018.

Sarabella Norlamo
Selo: 1870
Elo: 1819
Seura: MatSK

Anastasian seurakaveri ja kaksi vuotta nuorempi Sarabella on myöskin vahva ehdokas kärkikahinoihin. Hän oli shakkiolympialaisissa 2018. Kahdelta edelliseltä vuodelta tuli SM-kisoista pronssia, mutta se ei välttämättä täysin enää tyydyttäisi, koska mitalin kirkastaminen on täysin mahdollista. Sarabella pystyy sitkeänä pelaajana siihen hyvänä päivänä.

Heljä Lehtinen
Selo: 1816
Elo: 1801
Seura: Aatos

Kilpailun ensikertalainen on myös nuorin yhdessä Sarabellan kanssa, mutta Heljää ei voi missään nimessä aliarvioida. Hän on aloittanut tämän vuoden huhtikuussa hurjan nousun, ja selo on pompannut lähes 150 pistettä ylöspäin reilussa parissa kuukaudessa! On siis todella mielenkiintoista nähdä, miten tämä turnaus sujuu. Heljällä on joka tapauksessa paljon potentiaalia jatkaa hyviä suorituksiaan.

WFM Päivi Walta
Selo: 1731
Elo: 1659
Seura: I-HSK

Paljon naisten shakkia elävöittänyt Päivi on voittanut tämän kisan Anastasian tapaan neljä kertaa, ja löytyyhän vyöltä myös kuusi hopeaa ja kaksi pronssia. Päivi on ollut myös edustamassa Suomea shakkiolympialaisissa jopa 12 kertaa. Mitaleja SM-kisoista on siis niin ikään 12, mutta tässä turnauksessa ei taida ennakkosuosikin paineita olla. Häntäkään ei silti kannata aliarvioida.

Aulikki Ristoja
Selo: 1598
Elo: 1557
Seura: Gambiitti

Turnauksen kokeneimmalla Aulikilla on eniten SM-mitaleja mukana olevista, 13, joista kolme kultaisia, neljä hopeisia ja kuusi pronssisia. Hän on edustanut Suomea ensimmäisen kerran shakkiolympialaisissa jo 1976, ja sen jälkeen käyntejä on tullut neljä lisää. Kokeneella kehäketulla ei hirveitä menestyspaineita niskassa ole, mutta yllätysvalmis hän varmasti on.

Tiina Turunen
Selo: 1547
Elo: 1613
Seura: EtVaS

Tiinaltakin löytyy SM pronssia vuodelta 2016, ja silloin hän oli myös shakkiolympialaisissa. Hän on pelannut ilahduttavasti paljon viikonlopputurnauksia, joiden tuomasta kokemuksesta lienee hyötyä tässäkin leikissä.

Sirpa Kokkonen
Selo: 1395
Elo: 1280
Seura: KemTS

Sirpa on Heljän tapaan ensikertalainen tällä tasolla. Vastus tulee olemaan hänelle kovatasoista, mutta ainakin tämä turnaus on hyvä paikka saada kovia pelejä. Kaikki pisteet tulevat olemaan hänelle hyviä suorituksia.