Sukulaiskansat kohtaavat shakkilaudan ääressä

Suomalais-ugrilaiset kansat kohtaavat shakin ystävyysottelussa Vierumäellä 17.–19.11.2017. Turnaus on omistettu Suomen ja Viron 100-vuotiselle itsenäisyydelle, Unkarin 100-vuotisille valtiollisille suhteille Suomeen ja Viroon sekä Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen 100-vuotisille kansanoikeuksille.

Kolmipäiväiseen ystävyysotteluun tulee Suomesta, Virosta, Unkarista ja yhteenkootuilta Venäjän suomalais-ugrilaisilta alueilta 25 hengen joukkue kustakin. Yhteensä sata pelaajaa kamppailee ystävyysottelun hengessä, mutta samalla seurataan tiiviisti, mikä joukkue nappaa komeimmat voitot ja eniten pisteitä. Kukin joukkue kohtaa toisensa. Sunnuntaina pölyn laskeuduttua ja kuninkaiden kaaduttua tulokset ovat selvillä!

Ystävyysottelun ohella Vierumäellä pääsee kuka tahansa pelaamaan pikashakkia tai nopeaa shakkia lauantaina ja sunnuntaina tai kokeilemaan taitojaan shakkitehtävien ratkaisemisessa, jossa suomalaiset ovat menestyneet erinomaisesti ja saavuttaneet useita maailmanmestaruuksia.

Ottelun kohokohdat ja ratkaisuhetket nähdään näillä sivuilla. Yllä olevista valikoista löydät livenä kärkiottelut sekä kuvia, tuloksia ja tunnelmia ainutlaatuisesta shakkitapahtumasta.