Seier’n er vår! 

Seier’n er vår! 

Magnus Carlsen säilytti maailmanmestaruutensa, koska hän pelasi tie break -peleissä nopeammin, monipuolisemmin ja aggressiivisemmin kuin haastaja Sergei Karjakin. Norjalaisjuhlat sinetöi 4. pelin näyttävä daaminuhraus.

Lepopäivä 

Lepopäivä 

MM-ottelu ei saanut arvoistaan päätöstä, sillä Magnus Carlsen ja Sergei Karjakin sopivat tasapelistä jo runsaan puolen tunnin pelin jälkeen. Vain 30 siirtoa kestänyt 12. peli on nykyisen ottelumuodon lyhin.

Grande finale 

Grande finale 

MM-ottelussa jännitys on fanien onneksi säilynyt loppuun asti. Manhattanilla eletään nyt aidoissa Grande finale -tunnelmissa, sillä se kumpi voittaa viimeisen eli 12. pelin on myös maailmanmestari. Valkeilla pelaava Magnus Carlsen on useimpien voittajasuosikki.

Ensin Manhattan, sitten Berlin 

Ensin Manhattan, sitten Berlin 

Kukapa olisi uskonut, että Magnus Carlsenin ensimmäinen voitto tulee vasta MM-ottelun 10. pelissä. Kun värikäs taistelu lopulta taukosi, ahtaalle ajettu ja omien sanojensa mukaan huonosti nukkunut maailmanmestari oli ymmärrettävästi yhtä hymyä, sananmukaisesti väsynyt ja onnellinen.

Taistelu jatkuu

Taistelu jatkuu

Lepopäivä oli tehnyt ottelijoille hyvää, sillä 9. peli oli lähestulkoon ottelun parasta antia. Kolmeen viimeiseen peliin jääkin rutkasti panosta, etenkin kun takaa-ajajan rooliin joutunut Magnus Carlsen saa pelata kahdesti valkeilla.