Valo Hallman (keskellä) voitti Pohjoismaiden mestaruuden! (Kuva Timo Munukka)

Nuoret suomalaiset shakkitaiturit saalistivat viikonloppuna Norjan Drammenissa pelatuissa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa komeasti kolme mitalia.

Timo_06 Toivo_06 Valo_06

Suomalaismitalistit: Timo Syvälahti, Toivo Keinänen ja Pohjoismaiden mestaruuden napannut Valo Hallman. (Kuvat: Sauli Tiitta)

Kultaa omassa ikäryhmässään, alle 17-vuotiaissa, nappasi koululaisten ja nuorten Suomen mestari Valo Hallman. Hän jätti taakseen kovan norjalaiskaksikon, joeka lähtivät kilpailuun ennakkosuosikin asemasta. Voittonsa myötä Hallman nosti myös vahvuuslukuaan yli 2200 pisteen ja korottuu samalla shakkimestariksi! Erinomaisesti pelasi myös neljänneksi sijoittunut toinen edustajamme Anastasia Nazarova. Hän sai saman pistemäärän kuin kolmanneksi tullut Norjan Sondre Merkesvik, mutta hävisi tälle vertailun.

Alle 20-vuotiaiden ryhmässä viidenneksi rankattu Timo Syvälahti venyi erittäin kovassa seurassa pronssille. Varapelaajana muutaman tunnin varoitusajalla matkaan lähtenyt Benjamin Helander pelasi myös hienosti ja oli lopulta yhdeksäs.

Alle 15-vuotiaiden ryhmässä Toivo Keinänen sai hopeaa. Kolmena aiempana vuotena mestaruuden napannut Keinänen päätyi samaan pistemäärään kilpailun voittaneen Norjan Andreas G. Tryggestadin kanssa, mutta hävisi tälle täpärästi vertailulla. Suomen joukkueen toinen tyttö, Hanna Laihonen oli yhdestoista.

Alle 13- ja alle 11-vuotiaiden sarjoissa suomalaisnuoret jäivät harmillisen niukasti mitalien ulkopuolelle. Vain reilut puoli vuotta sitten ensimmäisissä shakkikilapiluissaan ollut Elias Keso sai 13-vuotiaiden ryhmässä saman pistemäärän kuin pronssille yltänyt Islannin Robert Luu. Kuin Nazarova omassa sarjassaan myös Keso jäi vertailupisteillä mitalien ulkopuolelle. Toinen suomalainen, Oliver Wartiovaara joutui tyytymään yhdenteentoista sijaan. Nuorimpien, alle 11-vuotiaiden sarjassa Volter Aapola oli hienosti neljäs ja Anton Sinitsyn kymmenes.