Seurajoukkueiden SM jatkuu taas huomenna ja viikonloppuna näemme, mille joukkueille kesän harjoituskausi ja seurasiirrot ovat tehneet hyvää. Sitä ennen käymme viikkokatsauksessa läpi, miten syyskuun alkupuoliskolla on pelattu ja missä.

VSS:n viikonlopputurnaus 2.9.2017-3.9.2017

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Vaasassa pelattiin viikonlopputurnaus 18 pelaajan voimin. Turnauksen voitti TuTS:in Aleksi Olander tuloksella 4/5. Puoli pistettä jäljessä seurasivat järjestäjäseuran Mikko Alho ja Jarmo Peltomäki, sekä Tammer-Shakin Juha Mäki ja Seinäjoen Shakkikerhon Tomi Piirto.

Kuusivuotias Vihan Velagapudi voitti Pauli Kiviahon

Mikko Alhon ja Ville-Veikko Koivusalon peli alkamaisillaan

Viidennen kierroksen ratkaisupelit käynnissä

Nappula-turnaus 5/7 2.9.2017

Syyskuun 2. päivänä pidetyssä Shakkinappulakilpailussa oli 22 pelaajaa, kisa pelattiin neljässä sarjassa.

E-sarjassa oli kivasti tyttöjä mukana!

I-HSK:n 50-v. juhlaturnaus/Nopean Shakin HM 9.9.2017

Alun perin kalenterissa peräkkäisinä viikkoina olleet I-HSK:n juhlaturnaus ja Nopean Shakin HM päätettiin yhdistää yhdeksi turnaukseksi, sillä ei koettu järkeväksi pelata samassa paikassa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna turnausta samalla formaatilla. Turnaus keräsi mukavat 50 pelaajaa Shakkiareenalle. Ylivoimainen voittaja maksimituloksella oli Tammer-Shakin FM Pekka Köykkä 6/6! Köykkää seurasivat tuloksessa 4,5/6 vertailujärjestyksessä Harry Mansner (SK ComeOn), Henri Lahdelma (MatSK), Eero Wilen (I-HSK), Jussi Upero (KymS) ja Antti Suominen (KäpSK).

Porin avoin mestaruuskilpailu 9.9.2017-10.9.2017

Porin mestaruudesta taistelemaan oli saapunut 28 pelaajaa. Kilpailu pelattiin samalla myös TUL:n Satakunnan piirin mestaruuskilpailuna. Voittajaksi selvityi tuloksella 4,5/5 järjestävän seuran Taneli Lehtilä. Lehtilä ylitti tuloksellaan 2200 selopisteen rajan, ja korottui samalla shakkimestariksi! Toiseksi selviytyi Jari Järvenpää tuloksella 4/5. Kolmatta sijaa jakoivat vertailujärjestyksessä Jarmo Palenius, Lari Linden, Petri Kulmala ja Taneli Lallukka.

Suomalaiset ulkomailla

Nuorten maajoukkueen edesottamuksista EM-kilpailussa lisää koulushakkisivustolla: http://www.koulushakki.fi/nuorten-em-lahenee-loppuaan/