[Julkaistu 12.5. Nostettu uutisvirrassa ylös 29.5.]

”Innokkaat urheilijat, parhaassa valmennuksessa, parhaissa olosuhteissa”

Mikä?

Valtakunnallisesti hyväksyttyjen urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten yhdessä johtama ja toteuttama leirityskokonaisuus yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Pitkäjänteinen prosessi (leirit + väliseurannat), jonka sisällöt ovat Olympiakomitean koordinoimaa ja hyväksymää toimintaa. Urheilijalla on mahdollisuus osallistua toimintaan koko yläkoulun ajan. Syksystä 2017 alkaen syys- ja kevätlukukautena yhteensä kolme leiriä.

Kenelle?

Lukuvuodeksi 2017-2018 toimintaan haetaan 7.-9.luokkalaisia (-02 ja -04 ikäluokat).

Hakukelpoisuus lukuvuodelle 2017-2018

• Yläkoululainen 7. – 9. lk (2002 – 2004 syntyneet)
  • Koulumenestys, elämänhallintataidot kunnossa
  • Motivoitunut ja innostunut urheilijana kehittymiseen
  • Leirille valitaan 10 urheilijaa hakemusten mukaan (kansallisen vahvuuslukurankingin mukaan)
  • Hakuaika päättyy 31.7.
  • Lajivastaavana toimii Mika Karttunen (kansainvälinen shakkimestari, 7-kertainen Suomen mestari, Suomen Shakkiliiton nuorisopäävalmentaja)

Leirien ajankohdat

• 24.-27.9.2017
  • 17.-20.12.2017
  • 13.-16.5.2018

Leirit alkavat sunnuntaisin klo 12.00 ja päättyvät keskiviikkoisin 17.30.

Hinta

• 65€ / hlö / vrk. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala).

Leirin sisältö

• Lajitaidot: avauspelaaminen, keskipelin taktiset ja strategiset teemat, loppupelitekniikka
  • Kilpashakin ydinosaaminen: kilpailuun valmistautuminen & maksimaalinen suorituskyky
  • Urheilullinen kehittyminen (voimaharjoittelu, fyysiset ominaisuudet, motoriset perustaidot)
  • Tutustuminen oman lajin ja muiden lajien urheilijoiden kanssa
  • Elämäntapa- ja urheilijataitojen kehittämistä
  • Autetaan urheilijaa henkilökohtaisen urheilijapolun rakentamisessa seuraaviin opintoasteisiin

Linjaukset / Painopisteet toiminnassa

• Urheilullinen kehittyminen (lajitaidot, ominaisuudet). Lajivalmennuksesta vastaa Mika Karttunen.
  • Koulu / opiskelu (jokaisena leiripäivänä tehdään koulusta saatuja tehtäviä)
  • Elämänhallintataidot (arjenhallinta, psyykkinen, ravinto)

Toteutuksessa mukana

• Suomen Urheiluopisto, Suomen Olympiakomitean virallinen urheilu- ja valmennuskeskus
  • Suomen Shakkiliitto

Täytä hakulomake 31.7.2017 mennessä:

Hakulomake

Yhteydenotot / Lisätiedot

Tutustu lisää Yläkoululeiritykseen

Hakuinfo

Leirillä valmentajana toimiva Mika Karttunen tositoimissa shakkiolympialaisissa Bakussa 2016.