Shakin kiinnostavuus näyttää jatkavan kasvuaan, jos on uskominen niihin lukuihin, mitä Shakkiliitto saa nettisivuilla vierailevista ja esimerkiksi Facebookissa liiton uutisvirtaa seuraavista ja tykkääjistä.

Huhti-elokuun aikana liiton sivujen kävijämäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna yli 10 prosentilla. Eri kävijöitä kuukauden aikana oli keskimäärin lähes neljä tuhatta. Parhaina kuukausina eri kävijöitä on ollut lähes viisi tuhatta.

Huhti-elokuussa koulushakin nettisivuilla kävi puolestaan yli 1600 eri kävijää. Vertailulukua edellisvuoteen ei vasta vuoden alussa avatuilla koulushakkisivuilla tietenkään vielä ole.

Myös Facebookissa tykkääjien määrä jatkaa reipasta kasvuaa. Tänä vuonna Facebook-tykkääjien määrä on kasvanut 12 %. Koulushakin Facebook-tykkääjien määrä on puolestaan kasvanut samassa ajassa yli 17 %

Luvuissa ei ole mukana shakkifoorumin ja selopalvelun kävijämääriä. Jos olisi, luvut olisivat moninkertaisia.

Samaan aikaan on valitettavasti todettava, että lisenssipelaajien määrä on kääntynyt laskuun, jos tilannetta verrataan edellisvuosien samaan ajankohtaan. Hyvä reaaliaikainen tilanne saadaan, kun JSM-kausi 2017-18 käynnistyy ja loputkin ”empijät” maksavat vuosilisenssin. Tällä hetkellä näyttää, että olemme jäljessä viime vuodesta n. 50 lisenssin verran, mikä tarkoittaa noin 4 prosentin alenemaa.