Matinkylän Shakkikerho otti viidennen mestaruutensa Turussa järjestetyssä joukkuepikashakin SM-kilpailussa viikonloppuna. Taistelu oli tiukka loppuun saakka, ja mitalistit olivat lopulta puolen pisteen päässä toisistaan.

Matinkylän joukkueessa pelasivat Vadim Moiseenko, Daniel Ebeling, Kari Pulkkinen ja Asko Hentunen. Tämä oli Asko Hentusen seitsemäs mestaruus. Matinkylällä oli finaaliryhmässä kolme joukkuetta.

Hopeaa vei viime vuosien mestari Turun Työväen Shakkikerho (Riho Liiva, Vilka Sipilä, Aleksei Holmsten ja Jorma Paavilainen). Pronssille ylsi Tammer-Shakki (Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Jyrki Kytöniemi ja Pekka Köykkä).

Kaksipäiväiseen Kupittaalla pelattuun turnaukseen osallistui 173 nelihenkistä joukkuetta, ja kumpanakin päivänä pelattiin 24-27 peliä 5+5 minuutin mittaisina. Turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran 50 vuotta sitten, ja se on Suomen suurin vuosittainen shakkitapahtuma. Kupittaan urheiluhalli sopi hyvin suureen shakkitapahtumaan hyvin, se oli väljä ja valoisa. Yleisön tulospalvelu toimi paikan päällä hyvin, ja pelejä pystyi seuraamaan läheltä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli tapahtuman suojelija, ja hän viettikin pelipaikalla lauantaina aikaansa pelejä seuraten ja pelaajia haastatellen.

Tuloksia, joukkuepikashakin SM 3.-4.8.2013 Turku

1) Matinkylän SK Espoo 83,5 pelipistettä
2) Turun Työväen SK 83
3) Tammer-Shakki 82,5
4) Vammalan SK Sastamala 78
5) Oulun Shakkiseura 71,5
6) Aatos Helsinki 67,5
7) Jyväs-Shakki II 65
8) Kymen Shakki 62,5
9) Tammer-Shakki II 62,5
10) Garde Helsinki 61

Seniorien paras joukkue oli Kulttuurishakki-58 Helsingistä (Timo Tuomala, Jaakko Kivimäki, Helge Ruotanen ja Kaj Kivipelto). Nuorten paras joukkue oli Tammer-Shakki 9 (Eetu Viitanen, Niko Poranen, Veikko Laitamäki ja Toni Poranen).

Pöytien parhaat:
1. pöytä Dmitri Sklyarov Joensuun SK 24/27 pistettä
2. pöytä Henri Pohjala Vammalan SK 22
3. pöytä Jyrki Kytöniemi Tammer-Shakki 21
4. pöytä Pekka Köykkä Tammer-Shakki 25,5

Aninkainen.fi cup 3.8.2013 Turku
1) Dmitri Sklyarov Venäjä Joensuun SK
2) Riho Liiva Viro TuTS
3-4) Jukka Puranen ja Mauri Lehtosaari Kymen Shakki

Täydelliset tulokset osoitteessa:
http://www.tuts.fi/jps/tulospalvelu.shtml