Näin maailmanmestaruusottelun Magnus Carlsen – Viswanathan Anand alla Suomen Shakkikustannus julkaisee kirjan 16. shakin maailmanmestarista, norjalaisesta Magnus Carlsenista.

Shakkimestari Henri Torkkolan kirjoittama Magnus Carlsen – nappulasta kuninkaaksi (144 s.) on neljäs kirja Shakkikustannuksen Diagonaali-sarjassa, ja se julkaistaan huomenna 8.11.2014.

Kirjan voi tilata laittamalla viestin osoitteeseen tilaukset@shakkikustannus.fi. Kirjan hinta on 18 euroa + mahdolliset postikulut 2 eur.

Henri Torkkola
Magnus Carlsen – nappulasta kuninkaaksi
Suomen Shakkikustannus, 2014, 144 sivua
Hinta 18 eur (+ postikulut 2 eur)

Kun norjalainen koulupoika Magnus Carlsen nousi 13-vuotiaana shakin suurmestariksi vuonna 2004, shakkimaailma pidätteli henkeään. Mihin tuo tietokoneaivo vielä yltääkään?

Lupaava kehitys jämähti kuitenkin paikoilleen, eikä läpimurto maailman kärkeen onnistunut. Alkuvuonna 2009 Magnuksen isä ja muu tukijoukko tekivät rohkean päätöksen. He palkkasivat Garri Kasparovin pojan valmentajaksi ja henkiseksi mentoriksi. Puolen vuoden kuluttua Carlsen osallistui Nanjingin Pearl Springs -turnaukseen. Tämän kilpailun voitosta alkoi Carlsenin kuningastie kohden shakin maailmanmestaruutta.

”Carlsen näytti heti ensimmäisessä pelissään Lékóa vastaan, mitä yhteistyö Kasparovin kanssa käytännössä tarkoitti. Hän pelasi valmentajansa käyttämää skotlantilaista peliä ja yllätti vastustajansa täysin. Lékó näytti olevan ulkona valmisteluistaan jo kuuden siirron kohdalla, kun samaan aikaan Carlsen oli päästä varpaisiin aseistettu eri vaihtoehdoilla. Ei ollut yllätys, että Lékó hävisi mennen tullen. Lehdistötilaisuudessa Carlsen omisti voittonsa Kasparoville ja julisti myös jatkokierrosten olevan hänen ja Kasparovin valmistelemia kotitehtäviä.”