SSL hallituksen kokous 16.1.2018

Shakki Suomessa ja maailmalla

SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Riikka Wulff » Ke Tammi 17, 2018 6:00 pm

Hei,
eilen pidettiin vuoden ensimmäinen Suomen Shakkiliiton hallituksen kokous, uudistuneella kokoonpanolla. Pöytäkirja tulee tuttuun tapaan jakoon sitten kun se on valmis, tässä nyt jo tiedoksi yleisesti ehkä kiinnostavimmat asiat.

Tuomaritoimikunta palautetaan jossain muodossa. Tuomarit kokoontuivat menneenä sunnuntaina pohtimaan eri vaihtoehtoja. Esillä olleesta tuomariyhdistyksestä päätettiin silloin luopua, ja ratkaista asia toisin. Mika Hakala hallituksen sisältä kasaa pienen työryhmän, joka tekee lopullisen esityksen tuomaritoimikunnasta käsiteltäväksi seuraavassa hallituksessa ja kevätkokouksessa. Jouni Lehtivaara toimii toistaiseksi toimitsijarekisterin ylläpitäjänä, ja Mika Hakalan Tuomaritoimikunta-valmistelua tekevä ryhmä ottaa kantaa ja vastaa niistä asioista, jotka vanhalle tuomaritoimikunnalle kuuluivat.

Foorumi uudistetaan, ja samassa yhteydessä kirjoittelu muutetaan omalla nimellä tapahtuvaksi. Oletan että tämä päätös herättää tunteita, koska aihe herätti hallituksen sisälläkin eniten keskustelua. Päätös tehtiin lopulta kuitenkin yksissä tuumin, tiedostaen että kirjoittelu voi vähentyä tämän päätöksen johdosta. Keskustella saa ja pitää, ja erilaisia näkemyksiä on hyvä esittää laidasta laitaan. Vallitsevaa käsitystä saa opponoida, lähtökohtainen muka-konsensus kun ei ikinä ole hyvästä, eikä vie asioita eteenpäin. Uskon kuitenkin itse henkilökohtaisesti hyvin vahvasti siihen että ne kriittisetkin mielipiteet pitää pystyä esittämään sen verran rakentavassa muodossa, että ne uskaltaa ja pystyy esittämää omalla nimellään. Puskista huutelu ei vie asioita oikeasti eteenpäin. Iso asia on toki luoda sellainen ilmapiiri, jossa ne eriävätkin näkemykset uskalletaan tuoda esiin. Tämän eteen teemme hallituksessa töitä.

Liitto tulee tekemään tappiollisen tilikauden myös 2017. Nyt onkin erityisen tärkeää saada tulot ja menot tasapainoon, ja katsoa huolella mihin panostamme. Vierumäen turnaus teki isohkon tappion, kun suurinta, syyskokouksessakin mainittua sponsorirahaa ei koskaan saatu, mutta kulut toteutuivat oletuksella että tuo raha liitolle saadaan.

Suomen Shakkikustannus Oy lopetetaan. Nyt kun viime vuonna perustettiin Chess Events Oy, on tilanne se että meillä on kaksi erillistä osakeyhtiötä, jotka kuitenkin molemmat vaativat oman byrokratiansa, kuten hallituksen, kirjanpidon ja tilinpäätöksen. Meidän on tarpeetonta ylläpitää kahta yhtiötä. Lehden kustantaminen on siirtynyt liitolle jo muutenkin, ja mikäli julkaisuja jatkossa tehdään, ne voidaan mainiosti tehdä Chess Events Oy:n toimesta. Chess Eventsin osalta taas totesimme että minimoimme byrokratian ja sitä kautta kulut, ja hallitus nimitetään Suomen Shakkiliiton hallituksen sisältä, niin että Chess Eventsin hallituksen puheenjohtaja olisi aina liiton puheenjohtaja (tässä hetkessä siis minä), ja jäseninä varapuheenjohtaja (tässä hetkessä siis Markku Raitanen) ja kaksi muuta. Nuo kaksi muuta ovat nyt Petri Pitkänen ja Jyrki Kytöniemi. Tulemme pitämään mahdolliset Chess Events Oy:n hallituksen kokoukset aina liiton hallitusten kokousten yhteydessä, jotta tästä ei synny ylimääräisiä kuluja, eikä ylimääräistä ajankäyttöä. Liiton hallitus kokoontuu tänä vuonna fyysisesti neljä kertaa, kaksi kertaa Tampereella ja kaksi kertaa Helsingissä. Mikäli on tarvetta useammille istunnoille, pidämme ne Skypen välityksellä. Säästämme tässäkin, kun ei synny matkakuluja.

Selotoimikunta jatkaa entisellään, samoin JSM-toimikunta ja Jyrki Raki jatkaa kurinpitäjänä.

Nuorten stipendikäytäntöjä tullaan muuttamaan. Emme jatkossa jaa henkilökohtaisia, tai tietyille pienryhmille suunnattuja stipendejä, vaan rakennamme kiinteämmän maajoukkueringin, ja rahat käytetään tämän ringin systemaattiseen valmentamiseen. Vierumäen yläkoululeiritys on ollut hyvä alku, jotain tämän kaltaista rakennamme aiemman stipendikäytännön tilalle. Tavoitteena on tehdä nuorten kilpapelaajien kehittymisen tukemisesta aiempaa systemaattisempaa ja tavoitteellisempaa, ja varmistaa että meillä on harjoitteluun sitoutunut nuorten maajoukkuerinki, joka sitten saa asianmukaista tukea liitolta. Tämän ringin valmennus tullaan kilpailuttamaan, kun lopullinen muoto on selvillä. Asiasta tehdään esitys seuraavaan hallituksen kokoukseen, joka pidetään Tampereella 4.4.

Tällaista tällä erää. Virallinen pöytäkirjaa seuraa perässä jossain vaiheessa.

t. Riikka
(SSL puheenjohtaja 1.1.2018 alkaen)
Riikka Wulff
 
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Elo 15, 2017 6:59 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari Torkkola » To Tammi 18, 2018 12:28 am

Vierumäen turnaus teki isohkon tappion, kun suurinta, syyskokouksessakin mainittua sponsorirahaa ei koskaan saatu,


Tästä mielellään kuulisi lisää. Asiasta puhuttiin isolla äänellä, sen varaan laskettiin asioita.
Monenlaisia kysymyksiä tulee mieleen.

Yleensä sovittuihin asioihin voi luottaa.

Onko sponsori rikkonut sopimuksen, vai eikö ollut sponsoria / sopimusta?
Avatar
Jari Torkkola
 
Viestit: 110
Liittynyt: Ma Heinä 26, 2010 10:54 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Riikka Wulff » To Tammi 18, 2018 8:45 am

Ei ollut sopimusta. Valitettavasti.
Riikka Wulff
 
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Elo 15, 2017 6:59 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari Torkkola » To Tammi 18, 2018 3:03 pm

Onko laskettu mikä oli lisenssimäärämuutos 2017 aikana?
Oli paljon puhetta, että lisenssin hinnan nosto vaikuttaa / ei vaikuta jäsenmäärään.
Avatar
Jari Torkkola
 
Viestit: 110
Liittynyt: Ma Heinä 26, 2010 10:54 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Marko Tauriainen » To Tammi 18, 2018 4:16 pm

Kuten aiemmin on kerrottukin, meillä ei ole lukuja vuodelta 2016, aiemmilta vuosilta on varsin kattavasti. Vertailuna vuodet 2013, 2014, 2015 ja 2017. Ensin mainittu varsinaiset lisenssit, sitten joukkuelisenssit. Määrä on pysynyt suht vakiona, siirtymää on ollut joukkuelisenssiin.

2013: 1242 / 63 = 1305
2014: 1222 / 74 = 1296
2015: 1246 / 61 = 1307
2017: 1192 / 108 = 1300
Marko Tauriainen
 
Viestit: 558
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 5:20 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Pekka Pietinen » To Tammi 18, 2018 5:43 pm

JTorkkola kirjoitti:
Vierumäen turnaus teki isohkon tappion, kun suurinta, syyskokouksessakin mainittua sponsorirahaa ei koskaan saatu,


Tästä mielellään kuulisi lisää. Asiasta puhuttiin isolla äänellä, sen varaan laskettiin asioita.
Monenlaisia kysymyksiä tulee mieleen.Varmaankin tähän tulee kevätkokoukseen mennessä lisäselvitystä, koska pahimmassa tapauksessahan tämä voi olla jopa vastuuvapauden myöntämisen esteenä? Jos luvatun rahan osalta on annettu tahallissti virhellistä informaatiota tai jos joku on ylittänyt toimivaltuutensa.

Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta.
Pekka Pietinen
 
Viestit: 139
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 4:49 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja TJS » To Tammi 18, 2018 10:09 pm

Riikka Wulff kirjoitti:Liitto tulee tekemään tappiollisen tilikauden myös 2017. Nyt onkin erityisen tärkeää saada tulot ja menot tasapainoon, ja katsoa huolella mihin panostamme. Vierumäen turnaus teki isohkon tappion, kun suurinta, syyskokouksessakin mainittua sponsorirahaa ei koskaan saatu, mutta kulut toteutuivat oletuksella että tuo raha liitolle saadaan.


Hei,

Yksityishenkilönä haluaisin tietää, että onko viime vuoden vielä toistaiseksi ilmestymätön Shakki n:ro 4/2017 mukana kerrotussa tappiosummassa vai siirtyivätkö myös sen valmistus-, painatus- ja postituskulut tämän vuoden menoiksi? Aiemmin on julkisesti kerrottu, että yhden lehden kustannukseksi kokonaisuudessaan tulee noin 7 000 EUR. Jos tämä kuluerä nyt siirtyykin tälle vuodelle, se pienentää erittäin merkittävästi viime vuoden todellista tappiollista tulosta ja antaa siten väärän ja vielä pahemman kuvan viime vuoden oikeasta tuloksesta.

T: TJS
TJS
 

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Marko Tauriainen » To Tammi 18, 2018 10:28 pm

Kysymys on ihan hyvä. Vastaus on, että numeron 4/2017 kulut eivät ole tuossa, mutta toisaalta numeron 6/2016 ovat. Eli neljä lehteä joka tapauksessa. Sanoisin siis, että numeron 4/17 kulut siirtyvät tälle vuodelle, kuten ne tosiasiallisestikin kohdistuvat.
Marko Tauriainen
 
Viestit: 558
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 5:20 pm

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Chessbullero » Pe Tammi 19, 2018 8:32 am

Olisi mielenkiintoista tietää myös euromääräiset kertymät lisenssimaksuista muutamalta viime vuodelta.

Olettaisin, että lisenssinmaksajista nuorten osuus on kasvanut ja aikuisten (täyden lisenssimaksun suorittaneiden) osuus on vähentynyt?
Mikäli tällainen muutos on tapahtunut maksajajoukossa, niin sille lienee oma euromääräinen vaikutuksensa kassavirtaan?
Chessbullero
 
Viestit: 51
Liittynyt: Ma Marras 14, 2016 9:53 am

Re: SSL hallituksen kokous 16.1.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Aleksi Olander » Pe Tammi 19, 2018 10:42 am

Chessbullero kirjoitti:Olisi mielenkiintoista tietää myös euromääräiset kertymät lisenssimaksuista muutamalta viime vuodelta.

Olettaisin, että lisenssinmaksajista nuorten osuus on kasvanut ja aikuisten (täyden lisenssimaksun suorittaneiden) osuus on vähentynyt?
Mikäli tällainen muutos on tapahtunut maksajajoukossa, niin sille lienee oma euromääräinen vaikutuksensa kassavirtaan?

Nuorten osuus on jonkin verran kasvanut (mikä on pitkällä aikavälillä ajateltuna hyvä kehityssuunta), mutta ei kuitenkaan mitenkään merkittävästi. Shakkia jollain asteella harrastavien nuorten määrä on varmasti kasvanut paljon koko ajan laajentuvan koulukerhotoiminnan yms. takia, mutta kynnys siirtyä koulukerhopelaajasta tai junioriturnauspelaajasta lisenssinmaksajaksi on edelleen monelle suuri.

Tarkkaa euromääräistä kassavirtaa ei ainakaan mulla tässä ole, mutta puhutaan kuitenkin ihan kymmenien lisenssien muutoksesta max, eli tuo ei ole vaikuttanut mitenkään kovin oleellisesti kassavirtaan.
Aleksi Olander
 
Viestit: 321
Liittynyt: Su Heinä 11, 2010 11:11 pm

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 52 vierailijaa