Vaadeldaja kalenteri tietää

Foorumin kehittäminen ja käyttövinkit.

Vaadeldaja kalenteri tietää

UNREAD_POSTKirjoittaja Toivo Pudas » La Joulu 11, 2010 8:01 pm

maanantai, 13. joulukuu
Koko päivä
Markku Hartikainen 37!
Milloin maanantai, 13. joulu 2010
lisää tietoja» kopioi omaan kalenteriin

http://vaadeldaja.blogspot.com/2010/09/ ... -teel.html

Mitä mieltä ollaa tästä, voisiko Suomessa julkaista kyseisenlaista kalenteria?
Toivo Pudas
 
Viestit: 2955
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:12 pm

Re: Vaadeldaja kalenteri tietää

UNREAD_POSTKirjoittaja Timojk » La Joulu 11, 2010 11:13 pm

Vaikea sanoa, mutta missään päin maailmaa ei pääse huipulle tai huippujohtajaksi tai superasemiin, ellei syntymäpäivä/-vuosi ole koko organisaation ja alan sekä median käytettävissä vapaasti.

Sama koskee maailman urheilijoita ja elokuvanäyttelijöitä ja kaikkia niitä jotka tulevat vaikuttamaan ihmiskunnan kehitykseen nyt ennen ja tulevaisuudessa.

Ennen oli Suomessakin printattu selolista jossa oli kaikkien syntymäaika tarkasti jotta duplikaatteja ei tullut.

Sitten joku keksi että se on laitonta. Jokainen shakkiväen edustaja tunsi ja tiesi ketä on ketä. Pankeissakin virkailijat tiesivät kaikki asiakkaat koska syntymäaika on aina käytettävissä.

Ilmoitetaanhan syntymähetket kastehetket naimisiinmenot ja ties mitkä julkisesti.

Mikä logiikka on siinä että välillä tieto on julkista ja välillä ei ole? Juuri tämä epäloogisuus mahdollistaa väärinkäytökset, koska valvojat itse joutuvat tekemään enemmän työtä, kun eivät voi tarkistaa suoraan mistään sitä oikeaa "kaikkien tietämää" tietoa.

Sotu-tunnus tai ID-tunnus on kokonaan eri asia, se kuuluu vain viranomaisille niin Suomessa kuin muuallakin. Ilman sitä ei paljoa syntymäpäivätiedolla tee mitään.

Esimerkiksi Suomen Palloliiton vuosikirjassa on kaikkien Suomen liigalisenssipelaajien syntymäaika tiedossa kolmanteen divisioonaan saakka ollut jo viime vuosituhannelta alkaen ihan painetussa muodossa.

Jääkiekkoilijoilla lienee sama "rekisteritaso" ja muillakin lajeilla. Shakki ilmeisesti tekee jonkun omituisen poikkeuksen?

Ja jos henkilö haluaa elämässään päästä "tärkeään asemaan" niin hänen tietonsa syntymäajan suhteen on julkista vaikkapa Wikipediassa. Sotu ei ole julkista missään maailmassa mutta syntymäpäivä ja aika ovat lähes kaikkialla.
Timojk
 
Viestit: 877
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2010 8:04 pm


Paluu Shakkifoorumin käyttö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron