5. Kotijoukkueen yhdyshenkilön velvollisuudet

Keskustelua säännöistä ja tulkinnoista

5. Kotijoukkueen yhdyshenkilön velvollisuudet

UNREAD_POSTKirjoittaja sauli.tiitta » Ti Marras 12, 2013 12:13 pm

Hei! Erikoissääntöihin sivuilla http://www.shakki.net/sksl/jsm13/erikoism13.htm kaipailisin hieman lisätietoa. Mikä on "kotijoukkueen" määritelmä? Onko kotijoukkue se joukkue, joka on merkattu ensimmäisenä vai se joukkue, jonka luona peli pelataan? Nyt esim. liigassa pelataan aika paljon kotiotteluita vastustajajoukkueen luona, kenellä on tällöin kotijoukkueen velvollisuudet?

Nyt kun pelipöytäkirjoja on aika paljon kirjaamatta, niin onko näin, että esim. pelin MatSK - SalSK joukkueista kumpikaan ei koe olevansa kotijoukkue (peli pelattiin Salossa), ja näin ollen pöytäkirjojen lähettämisessä ei pidetä kiirettä?

Terveisin, Sauli
Avatar
sauli.tiitta
 
Viestit: 561
Liittynyt: La Heinä 10, 2010 11:35 am

Re: 5. Kotijoukkueen yhdyshenkilön velvollisuudet

UNREAD_POSTKirjoittaja sauli.tiitta » Ti Marras 12, 2013 12:44 pm

Sainkin jo puhelinsoiton pöytäkirjoihin littyen, hyvin viestit menevät Foorumissa perille! :-) MatSK - SalSK pöytäkirjat on luvattu toimittaa paikalla olevan tuomarin toimesta eteenpäin. Tänäänhän on viimeinen päivä tähän joten eiköhän pelit tänään tule lähetettyä eteenpäin. Mutta kuulemma Suomen shakkiin pelit eivät ehtine.

Mutta muutenkin kiinnostaa tämä kotijoukkueen yhdyshenkilön määritelmä.

Toinen kysymys mikä tuli 3.11. sunnuntain pelissä HSK 2- MatSK 2 esille oli se, että saako joukkueen kapteeni huomauttaa jos vastustajajoukkueen pelaaja ei pidä pöytäkirjaa? Menin huomattamaan kun katsoin, että oman pelaajan pöytäkirjaa oli noin 3 siirtoparia enemmän kirjattuna kuin vastustajalla. Sain kommentin, että "Älä puutu peliin".
Eli onko joukkueen kapteenilla oikeus huomattaa jos vastustajapelaaja ei pidä pöytäkirjaa?

Terv. Sauli
Avatar
sauli.tiitta
 
Viestit: 561
Liittynyt: La Heinä 10, 2010 11:35 am

Re: 5. Kotijoukkueen yhdyshenkilön velvollisuudet

UNREAD_POSTKirjoittaja J-P Haapasalo » Ti Marras 12, 2013 12:54 pm

Voisi kuvitella, että oikea huomautuskohde pöytäkirjan pitämättömyydestä olisi vastapuolen kapteeni., jollei tuomaria paikalla. Jos tuomari paikalla, niin kapteeni luonnollisesti mainitsee hänelle, jollei tuomari itse huomannut tapahtumia. Itse peliin on mielestäni hankala mennä puuttumaan ilman , että sen voi tulkita häiriöksi. Toki voi vinkata omaa pelaajaa vaatimaan, että vastustaja laittaa pöytäkirjan ajan tasalle. Oletan, että kyse oli increment-ajoilla pelatusta pelist'ä, jolloin tosiaan pöytäkirjaa on pidettävä ilman poikkeuksia. Hankalaa toki on, jos vaikka vastapuolen kapteenilla on oma peli kesken. Nämä siis omia pohdintojani siitä, miten itse toimisin kapteenina. Joku sääntönikkari voi toki korjata, jos olen väärillä linjoilla.

Terveisin

J-P Haapasalo
J-P Haapasalo
 
Viestit: 226
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 3:40 pm

Re: 5. Kotijoukkueen yhdyshenkilön velvollisuudet

UNREAD_POSTKirjoittaja Jouko Lauronen » Ti Marras 12, 2013 2:15 pm

Kotijoukkue on se, joka on merkitty vasemmalle otteluohjelmassa. Joukkueen yhdyshenkilö on merkitty yhdyshenkilöiden listaan ja jos hänen joukkueensa on kotijoukkue, tulee yhdyshenkilön huolehtia vastajoukkueen kutsumisesta pelipaikalle.
Keskustelu on lipsahtanut joukkueiden yhdyshenkilöistä kapteenien oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Vain harvoin joukkueen yhdyshenkilö on joukkueen kapteeni ja saattaa olla, että hän ei ole mukana pelaavassa kokoonpanossa.
OSS:n yhdyshenkilö Martti Luodonpää olisi ollut mainio ja tarpeellinen tuomari Kokkolassa 12. - 13.10.2013, kun tuomaria ei ollut ja kapteenitkin menivät syömään. Martti oli kuitenkin kotona Oulussa.
Olisiko JSM:n osalta näitä usean ottelun viikonloppuja varten laadittava uusia sääntöjä, joilla annettaisiin paikalla oleville kapteeneille ja toimihenkilöille oikeuksia ja velvollisuuksia ratkaista pelitapahtumia koskevia asioita? SM-liigassa on paikalla nimetyt tuomarit, I- ja II-divisioonassa näin ei ole. Voisiko ratkaisuna olla esimerkiksi se, että 4 tai 6 joukkueen lohkoissa muodostettaisiin joukkueiden kapteeneista tuomarineuvosto. Kiistatilanteissa ratkaisijoina olisivat ne tuomarineuvoston jäsenet, joiden joukkueet eivät ole riidan osapuolia.
Jouko Lauronen
 
Viestit: 104
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 9:14 am


Paluu Sääntökeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa