SSL hallituksen kokous 4.4.2018

Shakki Suomessa ja maailmalla

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Chessbullero » To Huhti 12, 2018 5:02 pm

Jos oletetaan, että tulee suurmestariksi 20 vuotiaana ja että suurmestarin eläkeikä on 65v sekä määritellään opettajan palkaksi vaikkapa 4000e/kk , niin

45x12x4000= 2160000 euroa + sotumaksut päälle.

Ihan kelpo panostus henkisin arvoihin yhden suurmestarin osalta.
Chessbullero
 
Viestit: 50
Liittynyt: Ma Marras 14, 2016 9:53 am

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Joose Norri » La Huhti 14, 2018 5:50 am

Islanti on aikoinaan päätöksen tehnyt. Sitä ei varmasti ole ajateltu erityisesti yhden ihmisen hyväksi tulevaksi, vaan kansakunnan.
Joose Norri
 
Viestit: 208
Liittynyt: Ti Heinä 13, 2010 2:55 pm

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Chessbullero » La Huhti 14, 2018 8:49 am

Islantilasten (ja kreikkalaisten) talousviisaudesta ja kansakunnan eduista voi lukea esim. Lewis, Boomerang-kirjasta.

Kun shakkiliitto ajoi oman taloudenpitonsa kuralle, niin nyt ei ehkä kannata hakea vertailukohteita islannista :)
Chessbullero
 
Viestit: 50
Liittynyt: Ma Marras 14, 2016 9:53 am

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja arto ihaksi » La Huhti 14, 2018 11:24 am

Tappiota lähes 37 000e viime vuonna? Tänä alku vuonna noin 300 lisenssiä vähemmän lunastettu kuin aiemmin? Ei oikein hyvältä näytä. Mielenkiinnolla odotan sekä tilintarkastajan lausuntoa että kevään kokousta ja sitä myönnetäänkö vastuuvapaus edelliselle hallitukselle! 37 000e eli kuukausi tappiot 3000e/kuukausi. Noin 60 000e vähemmän käytössä kuin voisi olla. Aika pahalta näyttää tämän hallituksen toiminta edellytykset tehdä ainakaan taloudellisia (rahaa maksavia) uudistuksia. Luulen, että kevät kokoukseen saa osallistujat ottaa omat eväät (tulossa mitä ilmeisemmin maraton kokous). Toivottavasti edellinen hallitus on paikalla vastaamassa kiperiin kysymyksiin.
arto ihaksi
 
Viestit: 349
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2010 1:47 pm

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja The » La Huhti 14, 2018 7:08 pm

Keskustelussa lisenssin hinnasta pitäisi samalla käydä myös keskustelua siitä, mitä liitolta toivotaan.

Ohuin mahdollinen liitto
- Enintään yksi palkattu työntekijä. Toimistohessu, joka hoitelee paperiasioita ym.
- Kotimainen kilpailutoiminta (JSM, joukkueblixtit, SM-kisat, kilpailukalenteri, toimitsijakoulutus, selolista)
- KV-asioina vain yhteys FIDEen.

Nykyinen liitto, "jokaiselle jotakin"
- Useita työntekijöitä
- Kotimaiset asiat kuten edellä
- KV-asioissa pohjoismaista yhteistyötä, EM-kisat, maajoukkueet ym. ym.
- Valmennusta milloin minnekin
- Shakki-lehti
- Shakkiareena + erillinen toimisto
- Projekteja, osakeyhtiöitä,...


Ohuin mahdollinen versio ei varmaankaan saisi valtionapua sitä määrää kuin sitä nyt saadaan. Ei toisaalta tarvittaisikaan. Toimintojen kustantamiseen riittäisi ohuin mahdollinen a-lisenssi.

Toisaalta jos/kun enemmän toimintoja halutaan, jotakin se sitten myös maksaa valtionavusta huolimatta. Siispä lisenssin hinta nostettava tasolle, jolla kulut katetaan.

Kerrotko Chessbullero minkälaisen liiton haluaisit?
The
 
Viestit: 8
Liittynyt: La Huhti 14, 2018 9:22 am

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Chessbullero » La Huhti 14, 2018 8:03 pm

Minun tehtävä ei varsinaisesti ole pohtia shakkiliiton organisaatiota. Tosin ei minulla ole mitään sitä vastaan, että liittoa hoidetaan tehokkaasti ja taloudellisesti kustannuksia säästäen. Ainakaan pari viimeistä tilikautta eivät vaikuta kovinkaan hyvältä taloudenpidolta. Nykyinen hallitus on jo käsittääkseni ryhtynyt toimiin taloustilanteen parantamiseksi.
Chessbullero
 
Viestit: 50
Liittynyt: Ma Marras 14, 2016 9:53 am

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Ghu » La Huhti 14, 2018 11:20 pm

"Alijäämää ei ole tarkoitus paikata lisenssi-, jäsen-, tai turnausmaksujen korotuksilla syksyllä 2017. Liitto kestää hyvin alijäämäisen tuloksen. Selvää tietysti on, että vastaavaa ei voi ottaa monta vuotta peräkkäin." oli toiminnanjohtajan kommentti vuosi sitten.
Ghu
 
Viestit: 82
Liittynyt: To Huhti 10, 2014 4:08 pm

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja The » Su Huhti 15, 2018 2:21 pm

arto ihaksi kirjoitti:Aika pahalta näyttää tämän hallituksen toiminta edellytykset tehdä ainakaan taloudellisia (rahaa maksavia) uudistuksia.


Porkkanat on käytetty, on kepin aika.

https://twitter.com/i/web/status/984852880728276993

arto ihaksi kirjoitti: Luulen, että kevät kokoukseen saa osallistujat ottaa omat eväät (tulossa mitä ilmeisemmin maraton kokous). Toivottavasti edellinen hallitus on paikalla vastaamassa kiperiin kysymyksiin.


Tsih.

Missä ovat menneen talven lumet?
The
 
Viestit: 8
Liittynyt: La Huhti 14, 2018 9:22 am

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari Torkkola » Ma Huhti 16, 2018 9:05 am

Luin mielenkiinnosta, mitä sanotaan vastuuvapauden myöntämisestä tai myöntämättä jättämisestä.
Lainattuna muutama keskeinen kohta sekä linkki ko. sivulle. Väritykset ja korostukset ovat minun tekemiäni.

http://wiki.hyy.fi/index.php/Toiminnantarkastus

Toiminnantarkastuskertomukseen on aina kirjattava, jos toiminnantarkastajalla on huomautettavaa hallituksen ja muiden vastuullisten tavasta hoitaa yhdistyksen asioita. Erityisen tärkeää on tuoda esille, jos toiminnantarkastaja katsoo hallituksen, hallituksen jäsenen tai muun vastuullisen syyllistyneen lain tai järjestön sääntöjen vastaiseen toimintaan. Myös mahdolliseen vahingonkorvausvelvollisuuteen johtavista teoista tai laiminlyönneistä on syytä mainita toiminnantarkastuskertomuksessa. Vastuuvapaus voidaan jättää myöntämättä vain toiminnantarkastuskertomuksessa mainittujen seikkojen perusteella, joten ongelmat on syytä tuoda kirjallisesti esiin, eikä suunnitella vaikkapa vain niiden tuomista suullisesti esiin yhdistyksen kokouksessa

3) Isot ongelmat

Toiminnantarkastuksessa voi myös ilmetä suurempia ongelmia. Yhdistyksen rahaa voi esimerkiksi olla kateissa tai hallitus on voinut tahallaan tai vahingossa ylittää toimivaltansa esimerkiksi lahjoittamalla pois yhdistyksen omaisuutta tai käyttämällä huomattavan summan rahaa tarkoitukseen, jolla ei ole ollut yhdistyksen kokouksen hyväksyntää. Toiminnantarkastajan velvollisuus on reagoida tällaisiin tilanteisiin ja tuoda jäsenistön tietoon, jos asioita on hoidettu huonosti. Hallituksen vastuuseen saattamiseksi on osoitettava, että järjestölle on aiheutunut taloudellista vahinkoa ja syyksi on nähtävissä hallituksen (tai sen jäsenen) tahallinen (eli tietoinen) tai tuottamuksellinen (eli huolimaton) toiminta. Toiminnantarkastajan tehtävä on arvioida yhdistyksen kokousta varten, onko näin käynyt. Hallituksen vastuuvapaus tulee kyseenalaiseksi vain silloin, kun toiminnantarkastaja katsoo järjestölle aiheutuneen vahinkoa, josta hallitusta voidaan pitää korvausvelvollisena.

Vastuuvapaus
Toiminnatarkastajan tehtävä on varmistaa, että hallitus on huolehtinut yhteisistä rahoista riittävällä huolellisuudella. Toiminnantarkastuksessa esiin tulleiden tietojen perusteella yhdistyksen kokous päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle tilinpäätöksen hyväksymisen yhteydessä.

Toiminnantarkastajat eivät päätä vastuuvapauden myöntämisestä. Jäsenistön tehtävä on arvioida, haluaako järjestö asettaa hallituksen vastuuseen toiminnantarkastuksessa esiin tulleista mahdollisista laiminlyönneistä. Jos jäsenistö on sitä mieltä, ettei huomautettavaa hallituksen toiminnasta ole, saa hallitus vastuuvapauden. Vastuuvapaus tarkoittaa taloudellisen vastuun siirtymistä pois hallituksen harteilta. Järjestö siis päättää vastuuvapauden myöntäessään, ettei sillä ole korvausvaateita hallitukselle.

Vastuuvapauden myöntämättä jättäminen tarkoittaa puolestaan sitä, että jäsenistö katsoo hallituksen aiheuttaneen järjestölle vahinkoa, jonka hallitus tai yksittäinen hallituksen jäsen on velvollinen korvaamaan. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että järjestö aikoo periä saataviaan vastuullisilta oikeusteitse. Vastuuvapauden myöntämättä jättämiselle tarvitaan kunnon perusteet, eikä sitä voi tehdä vain sen vuoksi, ettei ole tyytyväinen hallituksen toimintaan, jos varsinaisia vääryyksiä ei ole tehty.

Vastuuvapauden myöntämisen jälkeen järjestö ei voi enää myöhemmin päättää vetää hallitusta korvausvastuuseen sen toimista toimikautensa aikana. Tähän on kuitenkin yksi poikkeus: Vastuuvapaus myönnetään toiminnantarkastajilla käytettävissä olleen tiedon perusteella. Jos myöhemmin käy ilmi, että tehty toiminnantarkastus perustui väärään tietoon, ei vastuuvapauskaan suojaa väärää tietoa antaneita. Esimerkiksi mahdolliseen myöhemmin paljastuneen kavallukseen voidaan palata oikeudessa senkin jälkeen, kun vastuuvapaus on jo kavalluksen tehneille myönnetty.
Avatar
Jari Torkkola
 
Viestit: 106
Liittynyt: Ma Heinä 26, 2010 10:54 pm

Re: SSL hallituksen kokous 4.4.2018

UNREAD_POSTKirjoittaja Jouko Lauronen » Ma Huhti 16, 2018 4:41 pm

Jari oli löytänyt järjestöwikistä hyvän artikkelin toiminnantarkastuksesta. Lisään: Tilintarkastus ja toiminnantarkastus on mainittu yhdistyslaissa pykälissä 38 ja 39. Alla jälkimmäinen pykälä sellaisenaan.
---
39 §
Vahingonkorvausvelvollisuus

Hallituksen jäsen, yhdistyksen toimihenkilö ja toiminnantarkastaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka hän on toimessaan tahallisesti tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhdistykselle. Sama koskee tätä lakia tai yhdistyksen sääntöjä rikkomalla yhdistyksen jäsenelle tai muulle aiheutettua vahinkoa. Työntekijän asemassa olevan vahingonkorvausvelvollisuudesta säädetään erikseen. Tilintarkastajan vahingonkorvausvelvollisuudesta säädetään tilintarkastuslain 10 luvun 9 §:ssä. (12.8.2016/628)

Vahingonkorvauksen sovittelusta sekä korvausvastuun jakautumisesta kahden tai useamman korvausvelvollisen kesken on voimassa, mitä vahingonkorvauslain (412/74) 2 ja 6 luvussa on säädetty.

Kanne yhdistykselle aiheutetun vahingon korvaamisesta voidaan nostaa myös yhdistyksen kotipaikan tuomioistuimessa.


Lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503
---
Nyt keväällä 2018 toiminnantarkastajan ja myös tilintarkastajan on erittäin vaikea puoltaa vastuuvapautta Suomen Shakkiliittto ry:n hallitukselle ja muille vastuullisille henkilöille.
Jouko Lauronen
 
Viestit: 103
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 9:14 am

EdellinenSeuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Erik Rönkä ja 114 vierailijaa