MM-ottelu alkaa

MM-ottelu alkaa

MM-ottelun avajaisgaala pidettiin torstaina Viidennellä Avenuella sijaitsevassa Plaza Hotelissa, joka on tunnettu paitsi julkkisvieraistaan myös useammankin elokuvan kuvauspaikkana. Tämän luksushotellin muuten omisti 1980-luvulla jonkin aikaa muuan Donald Trump. Magnus Carlsen sai arvonnassa valkeat tänään pelattavaan MM-ottelun ensimmäiseen peliin. Se ei haastajaa hetkauta, vaikka valkeilla vauhtiin pääseminen monen ottelijan toiveissa onkin.

Krimiltä Moskovaan

Krimiltä Moskovaan

Sergei Karjakinista tuli kaikkien aikojen nuorin suurmestari syksyllä 2002, jolloin hän oli vasta 12 vuoden ja seitsemän kuukauden ikäinen. Maailmanmestariksi hän uskoi yltävänsä 16-vuotiaana, mutta kun niin ei käynyt, entisellä ihmelapsella on nyt näytön paikka MM-haastajan vaativassa roolissa.

Ikätoverit kohtaavat

Ikätoverit kohtaavat

Magnus Carlsenin ja Sergei Karjakinin MM-otteluun tuo oivan lisämausteen se tosiseikka, että kilpakumppanit ovat samaa vuosikertaa, vuonna 1990 syntyneitä. Asetelma on uusi ainakin hallitsevalle maailmanmestarille, sillä kolme vuotta sitten hän suisti valtaistuimelta Intian Viswanathan Anandin, joka on norjalaista 21 vuotta vanhempi.

MM-ottelu lähestyy

MM-ottelu lähestyy

Perjantaina 11. marraskuuta on ensimmäisen pelin vuoro MM-ottelussa, jossa Venäjän Sergei Karjakin haastaa hallitsevan maailmanmestarin Magnus Carlsenin. Kohtaamista on mainostettu ensimmäisenä tietokonesukupolven MM-taistona, ja kovasti nuoria ottelijat ovatkin, heidän yhteenlaskettu ikänsä kun on hädin tuskin 50 vuotta. Silti molemmat ovat ehtineet olla suurmestareita jo puolet iästään.