MM-ottelu alkaa

MM-ottelu alkaa

MM-ottelun avajaisgaala pidettiin torstaina Viidennellä Avenuella sijaitsevassa Plaza Hotelissa, joka on tunnettu paitsi julkkisvieraistaan myös useammankin elokuvan kuvauspaikkana. Tämän luksushotellin muuten omisti 1980-luvulla jonkin aikaa muuan Donald Trump. Magnus Carlsen sai arvonnassa valkeat tänään pelattavaan MM-ottelun ensimmäiseen peliin. Se ei haastajaa hetkauta, vaikka valkeilla vauhtiin pääseminen monen ottelijan toiveissa onkin.

Makspuls Clarsyn

Makspuls Clarsyn

MM-ottelu huipentaa Magnus Carlsenin värikkään vuoden. Internet-aikakauden lapsena nuorella norjalaisella on eri mediat hallussa ja siitä johtuen monta rautaa tulessa.

New York New York!

MM-shakki palaa Manhattanille parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisen kerran siellä pelattiin maailmanmestaruudesta jo 130 vuotta sitten, kun Wilhelm Steinitz ja Johannes Zukertort kohtasivat kaikkien aikojen ensimmäisessä MM-ottelussa alkuvuodesta 1886.

Ikätoverit kohtaavat

Ikätoverit kohtaavat

Magnus Carlsenin ja Sergei Karjakinin MM-otteluun tuo oivan lisämausteen se tosiseikka, että kilpakumppanit ovat samaa vuosikertaa, vuonna 1990 syntyneitä. Asetelma on uusi ainakin hallitsevalle maailmanmestarille, sillä kolme vuotta sitten hän suisti valtaistuimelta Intian Viswanathan Anandin, joka on norjalaista 21 vuotta vanhempi.