Kiitokset Mikaelille mielenkiintoisista PM-turnauksen analyyseistä. Oli valaisevaa kuulla vahvan turnauspelaajan ajatuksia kollegoidensa edesottamuksista laudan äärellä. Tuntui, että pääsi sisälle pelaajien ajatuksiin eri tavalla kuin pelkästään ulkopuolisena katsojana.

PM-turnaus on edennyt ratkaisukierroksille. Kolmikko Blomqvist, Hammer ja Percivaldi uhkaa ratkoa mestaruuden ja mitalit. Mitalikirstun avain on kuitenkin SM Axel Smithin hallussa, koska hän kohtaa koko kärkiryhmän kolmella viimeisellä kierroksella ja haluaa joukkoon mukaan. Suomalaisten mahdollisuudet muuhun kuin hyvään sijoitukseen ovat menneet. Seniorien 65+ ryhmän voitto näyttää sen sijaan tulevan Heikki Westeriselle.

Ensi tiistaina 1.11. klo 15.30–18.00 Areenalla, Hiomotie 10, 00380 Helsinki, shakkimestari Markus Kiili kommentoi Sastamalan ratkaisupelejä. Markus on valinnut 4–5 turnauspeliä eri osanottajilta ja esittää ne alustavin analyysein ruodittavaksemme.

Garden vartit alkavat klo 18.00 jälkeen.

Petri Saharinen

P.S. Tiistaina 8.11 aloitamme lämmittelyn MM-ottelua Carlsen–Karjakin varten. Mikä olisi parempi keino virittäytyä otteluhuumaan, kuin Ison A:n eli Aleksandr Aljechinin peleihin tutustuminen. Onhan hänen kuolemastaan kulunut tänä vuonna tasan 70 vuotta. Joose Norri on kapellimestarina.

Perimme pienen vapaaehtoisen ovimaksun 2 eur/hlö.