Shakkikustannuksen Diagonaali-sarja on edennyt viidenteen osaansa. 7-kertaisen Suomen mestarin Mika Karttusen kirjoittama 2000-luvun shakkistrategia sopii niin aloitteleville shakinpelaajille kuin kokeneillekin harrastajille.

Kirjan voi tilata laittamalla viestin osoitteeseen tilaukset@shakkikustannus.fi. Kirjan hinta on 20 euroa + mahdolliset postikulut 3 eur.

Mika Karttunen
2000-luvun shakkistrategia
Suomen Shakkikustannus, 2015, 210 sivua
Hinta: 20 eur (+ postikulut 3 eur)

Seitsenkertainen shakin Suomen mestari Mika Karttunen tuo shakkistrategian 2000-luvulle selkeällä ja havainnollistavalla tavalla. Kirjan opit perustuvat klassisen shakkistrategian tukipilareille, mutta niiden merkityksiä ja painotuksia on päivitetty kilpashakin nykytilan vaatimuksia vastaavaksi. Lähtökohtana on maailman kärjen yleisin pelaajatyyppi – dynaaminen asemapelaaja.

Kirjassa pureudutaan strategisten teemojen ytimeen selittämällä auki mestaripelejä ja antamalla esimerkkejä, kuinka pelaajan tulisi ajatella strategisia päätöksiä vaativissa tilanteissa. Havainnollistavat esimerkit, mielenkiintoiset mestaripelit ja jokaisen luvun lopussa oleva tehtäväosio strategisine kysymyksineen antavat mahdollisuuden nauttia
shakin opiskelusta.

Karttusella on peliansioidensa lisäksi pitkä shakkipedagoginen tausta. Hän on opettanut sadoille koululaisille shakin säännöt, valmentanut Suomen huippujunioreita ja laatinut valmennusta ja opetusta varten tuhansia harjoitteita ja shakkitehtäviä. 2000-luvun shakkistrategia avaa strategian ytimen ainutlaatuisella tavalla sekä shakin opettajan että kilpapelaajan näkökulmasta.